Feilparkert i ett minutt <p/>– måtte ut med 700 kr

Eileen Brown (bildet) sto parkert akkurat som dette ett minutt for lenge. Dette kostet henne 700 kroner. ? Det er så latterlig at det er morsomt, mener hun

Eileen Brown (bildet) sto parkert akkurat som dette ett minutt for lenge. Dette kostet henne 700 kroner. ? Det er så latterlig at det er morsomt, mener hun Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Min dyreste tissepause noensinne, konstaterer Eileen Brown.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

I slutten av august i år hadde Eileen Brown parkert Volvoen sin utenfor inngangen til leiligheten hennes i Smiberget borettslag.

– Jeg hadde relativt nylig flyttet inn, og selv om selve inn- og utflyttingen var unngjort, var det noen siste ting som skulle ut av en bod, forteller Brown, som trodde at makstiden for parkering var 30 minutter.

– Jeg mente å ha lest det et sted, og det er vanlig i andre borettslag. Der min mor bor kan du praktisk talt parkere hele dagen. Uansett, så kunne jeg ikke finne bodnøkkelen. Jeg lette en stund, før jeg ga opp. Og da var jeg så syndig å løpe innom toalettet først, forteller Brown.

Da hun kom ut fikk hun til sin store overraskelse se at en parkeringsvakt hadde utskrevet en bot. Maksimal tidsgrense for parkering var 15 minutter. Eileens bil hadde stått der i 16.

– En må jo forstå at man ikke kan gå helt slavisk etter klokken. Ingen går rundt med stoppeklokke eller sjekker sekundviseren når de skal inn og hente noe, sier en indignert Brown, som nå ligger an til å måtte betale 700 kroner i bot for parkeringen.

– Det er helt latterlig å kreve 700 kroner for ett minutt, mener Brown, som sendte klagebrev til West Park, som er ansvarlig for parkeringskontrollen ved borettslaget.

Til svar fikk hun at styret i borettslaget kan skrive ut tillatelser for lengre parkering ved flytting og lignende. Brown hadde imidlertid ikke regnet med at det skulle ta tid, og følgelig ikke søkt. Nå håper hun kravet kanselleres.

UHELDIG

Styreleder i West Park, Espen Solberg, synes det høres ut som uheldige omstendigheter mer enn streng håndheving.

– Vi pleier å se om det er aktivitet rundt bilen, og går ikke inn for å skrive bøter på minuttet, sier Solberg.

– Oppgaven vi har fått av borettslaget er å sjekke bilene, og sørge for at de ikke står forlatt på feil steder. Har parkeringsvakten funnet at bilen ser forlatt ut, og skrevet ut bot ett minutt før hun kom tilbake, høres jo det fryktelig uheldig ut, sier Solberg, som sier han kan snakke med kontrolløren som skrev ut boten for å få klarhet i forholdet før det tas stilling til eventuelt frafall av kravet.

– Vi må jo ha mer enn hennes ord på det, det er jo ikke godt for oss å vite hvorvidt hun fant nøkkelen eller gikk på toalettet. Det er jo klart et papir fra borettslagsstyret ville hjulpet, sier Solberg.

Artikkeltags