Han eier Europas eneste eksemplar

Einar Holmefjords 2006 Corvette ble i går kåret til «Bergens mest autofile bil». Den er ombygget for 84 000 amerikanske dollar av Lingenfelter i USA. Noen tilfeldig forbipasserende fikk foreviget gliset sammen med eieren onsdag kveld.

Einar Holmefjords 2006 Corvette ble i går kåret til «Bergens mest autofile bil». Den er ombygget for 84 000 amerikanske dollar av Lingenfelter i USA. Noen tilfeldig forbipasserende fikk foreviget gliset sammen med eieren onsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Onsdag kunne du se bilen i Bergen, men prisen vil han ikke snakke om!

DEL

Einar Holmefjord eier Bergens «mest autofile» bil.

– Lyden og følelsen av den er unik, mener eieren selv.

ENESTE I EUROPA

Siden 2008 har Fusa-mannen vært den tilfredse eier av Europas eneste Lingenfelter Corvette. Den har en motorkraft på 750 hestekrefter og går fra null til hundre kilometer i timen på under tre sekunder. Hva som ellers er spesielt med kabrioleten? Jo, den er visst veldig behagelig.

– Tenk deg da, å kjøre den rolig og vite at du når som helst kunne rast fra det meste på hjul i Norge, sier Holmefjord lurt til BA.no.

Bilen er en 2006-modell som i utgangspunktet kostet 60 000 dollar, eller 360 000 norske kroner. Etter at Lingenfelter hadde satt sitt preg på bilen, blant annet i form av helt ny motor, steg verdien til 145 000 dollar, eller svimlende 870 000 norske kroner.

Holmefjord selv vil ikke ut med hva han betalte for bilen.

– Nei, det snakker vi ikke om!

SER RIKTIG UT

Da Festplassen onsdag kveld ble fylt med biler i alle farger, aldre og fasonger, var Holmefjords 2006 modell svarte Corvette blant dem som utmerket seg aller mest.

Panelet fra bilmagasinet Autofil, som består av journalistene Stein Inge Stølen og Lord Arnstein Landsem, kunne foran nysgjerrige og skuelystne bergensere og turister overrekke vinneren billetter til Ruudskogen Motorfestival.

– Dette er en sjelden fuggel. Den ser helt riktig ut. Det er en voldsom oppbygging som er gjort her, slår amcar-entusiast Landsem fast.

UTVIDER HORISONTEN

Teamet er på sør- og vestlandsturné denne uken for å komme nærmere på sine lesere utenfor Østlandet.

– Vi er vanligvis veldig østlandsorienterte, så det er fint å komme seg på veien. Folkene er kjekke og minst like bilinteresserte her, og i tillegg så er naturen vakker, oppsummerer den eneste nordmannen som kan smykke seg med adelstittelen «lord».

– Jeg tenkte en slik tittel måtte være det ultimate tilbehøret til Jaguaren min, forklarer den bilfrelste journalisten.

IKKE PRIS ELLER HESTER

Tidligere i uken sto Landsem og Stølen for tilsvarende veishow i Kristiansand og Stavanger. Porsche og ombygde bobler har blitt kåret til respektive byers «mest autofile biler».

– Vi har ingen bestemte kriterier. Det handler verken om prislapp eller hestekrefter, sier Landsem.

Siste stoppested på turneen er Ålesund torsdag kveld.

Artikkeltags