Dette er tredje år på rad at Ferdinand Motor samler en gruppe glade bilentusiaster, og et imponerende utvalg biler, til isbanekjø­ring på Gol.

GROMT: Daglig leder Gunnar Birkenfeldt ved sportsbilbutikken på Minde sier at det har blitt en liten tradisjon å finne frem den grommeste og mest uventede redskapen for en tur på isen.

– I fjor var det en Nissan GT-R og en ny Lancer Evo X, rallyrigget Impreza WRX STI, Audi Quattro i ulike varianter. Men når så du sist verdens raskeste elbil, Tesla Roadster, en Porsche 911 GT3, Camaro SS eller Lamborghini Gallardo på isbane, spør Birkenfeldt.

ENTUSIAST: Alt i alt en skikkelig lekestue for voksne bilentusiaster, og det var kjapt noen som mente arrangementet hadde fått feil navn - selvsagt skulle det hete «Smilekurs på Golsfjellet».

De fleste kunne nemlig ikke unngå å gå omkring på isen med et bredt smil om munnen.

Totalt deltok 33 biler og et 50-talls personer. Dette er fjerde året Ferdinand Motor arrangerer denne typen kjø­ring, og for tredje gang på Golsfjellet.

POPULÆRT: - Eventer som dette blir bare mer og mer populært. Dette er en mulighet for kunder å prø­ve ut bilen sin under trygge omstendigheter, gjerne med instruktør, på banekjøring, sier Birkenfeldt.

I pinsen planlegger Ferdinand Motor en tur til Nürnburgring, og i august har sportsbilbutikken leid Vå­lerbanen for kjøretrening.