Gå til sidens hovedinnhold

På glattisen

Artikkelen er over 11 år gammel

Sportsbilentusiaster fra Hordaland samlet seg forrige helg til glattkjøring på Golsfjellet.

Dette er tredje år på rad at Ferdinand Motor samler en gruppe glade bilentusiaster, og et imponerende utvalg biler, til isbanekjø­ring på Gol.

GROMT: Daglig leder Gunnar Birkenfeldt ved sportsbilbutikken på Minde sier at det har blitt en liten tradisjon å finne frem den grommeste og mest uventede redskapen for en tur på isen.

– I fjor var det en Nissan GT-R og en ny Lancer Evo X, rallyrigget Impreza WRX STI, Audi Quattro i ulike varianter. Men når så du sist verdens raskeste elbil, Tesla Roadster, en Porsche 911 GT3, Camaro SS eller Lamborghini Gallardo på isbane, spør Birkenfeldt.

ENTUSIAST: Alt i alt en skikkelig lekestue for voksne bilentusiaster, og det var kjapt noen som mente arrangementet hadde fått feil navn - selvsagt skulle det hete «Smilekurs på Golsfjellet».

De fleste kunne nemlig ikke unngå å gå omkring på isen med et bredt smil om munnen.

Totalt deltok 33 biler og et 50-talls personer. Dette er fjerde året Ferdinand Motor arrangerer denne typen kjø­ring, og for tredje gang på Golsfjellet.

POPULÆRT: - Eventer som dette blir bare mer og mer populært. Dette er en mulighet for kunder å prø­ve ut bilen sin under trygge omstendigheter, gjerne med instruktør, på banekjøring, sier Birkenfeldt.

I pinsen planlegger Ferdinand Motor en tur til Nürnburgring, og i august har sportsbilbutikken leid Vå­lerbanen for kjøretrening.