Nå starter titteljakten

Andreas Bakkerud (25) avsluttet høsten i storform. Nå har teamet og han fått et helt år å bli kjent med utstyr og bil – som for øvrig har fått et kraftig ansiktsløft også – og VM-tittelen virker nærmere enn noensinne. Men storfavoritten kan bli for tøff å ta. Da blir målet å kopiere fjorårets utdanking av Petter Solberg!

Andreas Bakkerud (25) avsluttet høsten i storform. Nå har teamet og han fått et helt år å bli kjent med utstyr og bil – som for øvrig har fått et kraftig ansiktsløft også – og VM-tittelen virker nærmere enn noensinne. Men storfavoritten kan bli for tøff å ta. Da blir målet å kopiere fjorårets utdanking av Petter Solberg! Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud (25) slo Petter Solberg ned fra pallen i fjor. Neste mål er å danke rallycrosskjendisen ned fra den norske stjernetronen.

DEL

Til helgen er VM-rundene i gang igjen. Endelig. For nå kribler det godt i kroppen til Bakkerud, ikke ulikt utålmodigheten man ser fra guttene med skruknotter på Kniksens plass.

Men det kan bli en tøff start for Morvik-gutten. Barcelona-banen har vært en akilleshæl.

– Det har vært noen av de svakeste løpene jeg har gjort. Skal jeg ta VM-tittelen i år, må det endres. Det er generelt en vanskelig bane, der forholdene endrer seg mye. Det gjelder å ha is i magen, og være litt roligere – roligere enn jeg pleier å være, humrer Bakkerud, som mest har vært kjent for «villmannskjøring» i karrieren.

– Han er fortsatt kongen

I fjor fikk han gleden av å sende hans tolv år eldre norske konkurrent Petter Solberg ned fra pallen i sammendraget i VM etter den siste runden. Det ble en sterk 3. plass på Bakkerud.

– Målet er topp tre, og deretter vinne hele VM en gang. Det gjelder å prestere jevnt. Mattias (Ekström) blir veldig vanskelig i år òg, innrømmer Bakkerud om fjorårets verdensmester.

Solberg blir også en hovedkonkurrent. Og det er ennå mannen som drar mest oppmerksomhet i hovedstadspressen. Men selv om BA prøver å få 25-åringen vår ut på glattisen og innrømme at han er lei av å «bare» lese om østlendingen, får vi et diplomatisk svar:

– Det er forståelig at jeg fortsatt er litt i skyggen av ham. Han har tre VM-titler under beltet. Han er kongen. Enn så lenge, minner Bakkerud om.

– Det var deilig å bli beste nordmann i fjor. Et høydepunkt i karrieren min. Det gjentar jeg gjerne, sier bergenseren, som viste storform i høst.

Fakta

Andreas Bakkerud

Født: 10.10.91, Morvik.

Team: Hoonigan Racing Division / Ford Performance

Bil: Ford Focus RSRX.

Meritter: Tredjeplass i FIA World Rallycross Championship 2017.

Verdensmester med teamet Ford Olsbergs MSE 2014. Europamester Super1600 2011 og 2012. 3. Plass i Europamesterskapet Div1a 2010. 2. Plass i NM klasse 1 2009. Årets Bilsporttalent i Norge 2010. Årets Bilsportutøver i Norge 2011.

Artikkeltags