Bakkerud knuste Solberg

Bergenseren Andreas Bakkerud imponerer i VM i rallycross.

Bergenseren Andreas Bakkerud imponerer i VM i rallycross. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud ble beste norske på 2.-plass, men 4.-plass til Petter Solberg betyr at han beholder ledelsen i VM i rallycross sammenlagt etter søndagens runde i Frankrike.

DEL

Loheac, Frankrike (NTB):  Svensken Johan Kristoffersson var klart bestemann og vant som han ville i Frankrike. Det var hans første VM-seier for sesongen.

– Fantastisk! Vi bare som nummer ti etter lørdagens kjøring, og teamet gjorde en stor jobb med bilen natt til søndag. Dette var stort, sa Kristoffersson.

Fornøyd

Nesten like fornøyd var bergenseren Andreas Bakkerud etter 2.-plassen. Nær sagt som vanlig hadde han mye nærkontakt med Petter Solberg underveis.

– Dette var galskap! Det var tøft mot Petter, men jeg lot meg ikke sjenere. Jeg er strålende fornøyd, sa en jublende Bakkerud.

Bakkerud hadde god kontroll på 2.-plassen, mens Petter Solberg måtte slippe hjemmefavoritten Sebastien Loeb fra seg på innsiden helt på tampen.

– Det var mye, men fair kontakt underveis, sa den tidligere rallykongen Sebastien Loeb.

I tet

Reinis Nitiss ble nummer fem og Kenny Block nummer seks.

Svensken Mattias Ekström ledet etter lørdagens kjøring, men lyktes ikke søndag og bommet på finalen. Dermed må han fortsatt konstatere at Petter Solberg er foran i kampen om VM-tittelen sammenlagt. Solberg har 181 poeng og Ekström har 176. Bak der følger Johan Kristoffersen (158) og Andreas Bakkerud (157) som ikke er veldig langt bak.

Totalt er det kjørt åtte av 12 runder i årets VM. (©NTB)

Artikkeltags