Fem dager har gått siden far og sønn ble meldt savnet i Nederland, etter at de styrtet i en kanal i byen Rotterdam i Nederland.

Torsdag bekrefter Thérèse Ariaans, talsperson for det nasjonale nederlandske politiet, at det ikke er noen oppdateringer i søket.

De to er antatt omkommet.

Jobbet på fly

Kort tid før de to forlot Flesland, var Martin Alexander Skaatun (35) i en flyhangar sammen med Haukeland, hvor de to arbeidet på noen fly.

Skaatun og Lars Haukeland har begge tatt flysertifikat i Bergen Aero Klubb, og kjenner hverandre fra flymiljøet. Han forteller om god stemningen i hangaren.

– Vi hadde en hyggelig dialog. Det er ikke så ofte vi har mekket sammen da jeg er turnusarbeider, men vi har selvfølgelig møttes i klubben. Så har jeg truffet ham sosialt utenom også, i tillegg til at jeg selv har småfly på Flesland.

Skaatun, som selv er pilot og flytekniker, tok et bilde av flyet Lars og Filip reiste med, og møtte Lars kort tid før avgang.

35-åringen er sterkt preget av hendelsen, og forteller at Bergen Aero Klubb aldri har hatt en dødsulykke med klubbens fly.

Avhøres av politiet

– Det var et sjokk og en veldig tung nyhet å få. Jeg vil på ingen måte spekulere i hva som har skjedd, og håper på et mirakel. Mine tanker går til familie og venner av de savnede.

Onsdag var Skaatun til avhør hos politiet på Flesland, uten at han kan gå videre innpå hva som ble sagt i avhøret.

Politiadvokat Cathrine Melau i Vest politidistrikt har fredag formiddag ikke fått ny informasjon om letingen etter de savnede i Nederland.

– Det er naturlig at vi foretar undersøkelser i Norge, men vi kan ikke gå inn i detaljer om avhør eller hva vi foretar oss på anmodning fra nederlandske myndigheter, sier Melau til BA.