Gå til sidens hovedinnhold

Banksjef har nedlagt e-postforbud i ferien

Artikkelen er over 19 år gammel

Øyvind Thomassen, leder for Skandiabanken i Bergen, har gitt sine ansatte klar beskjed: – Ikke send meg unødvendige e-poster i ferien!

Som øverste sjef for en ren internettbank vet Øyvind Thomassen hva det vil si å bli bombardert av e-post. Året rundt mottar han mellom 30 og 100 datameldinger daglig. Men i ferien er det stopp. Han og kollegene har nemlig innført en grei regel:

– Vi sender ikke kopier av e-poster til kolleger som er på ferie. Personlig vil jeg heller vil ha en oppsummeringsmail når jeg er tilbake, enn mange småmeldinger, sier Thomassen til BA.

I går var han i sin fjerde og siste ferieuke i Danmark.

– Hvor mange e-poster ligger og venter på deg nå?

– Færre enn jeg frykter, håper jeg. Vi innførte e-postrestriksjonene i fjor. Det fungerte greit. Alle skjønner at det ikke er gøy å komme tilbake til 250 uleste meldinger i mailboksen, sier han på mobiltelefon fra Carlsberglandet.

Lederen i Skandiabanken, som ble etablert i Bergen i april 2000, anslår at mellom seksti og sytti prosent av bedriftens e-postbruk knytter seg til intern kommunikasjon. Spam-mail og reklame blir i stor grad filtrert bort av bedriftens dataavdeling. Han og kollegene er bevisste på at databruken ikke skal ta overhånd.

– Vi prøver heller å snakke med hverandre direkte, enn å sende e-post. Dette er noe vi stresser på internmøter også, sier Thomassen.