Endrer Facebook igjen

Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Testing av den oppdaterte siden skal allerede være i gang.

DEL

Da nye tidslinjen, eller timeline som den også kalles, på introdusert på det sosiale nettstedet Facebook for om lag et år oppsto raskt ramaskrik og hatgrupper, skriver Side 2.

En del av kritikken gikk på brudd på personvern, mens atter andre bare hatet den nye formatet. Andre omfavnet raskt den nye måten man fikk vist fram bilder på, og ikke minst det store toppbildet.

Men nå skal altså Facebook-gründer Mark Zuckerberg og hans team være i gang med redesign, skal vi tro den amerikanske nyhetskanalen CNN.

Testing av den oppdaterte siden skal allerede være i gang.

IRRITERTE BRUKERE

Forandringen skal gå ut på at profilsidene skal deles i to. På venstre side skal man få se alle innlegg, mens man på høyre side får aktivitetsoppdateringer, venner, steder og applikasjoner på høyre side.

Det nåværende formatet fungerer i dag todelt, med innlegg på begge sider slik at man må se fram og tilbake på siden når man skrollet nedover siden.

Facebook skal ha plukket opp at mange brukere har synes dette var svært irriterende og forvirrende, og derfor har redesignprosessen blitt satt i gang.

I det nye designet tas den vertikale linjen som skiller en profil i to bort, ifølge Inside Facebook, som avslørte den oppdaterte design denne uken. Ironisk nok vil denne endringen gjøre at det ser mindre ut som en tidslinje.

Til høyre vil man kunne se aktiviteter gjort nylig av venner, vennelisten og for eksempel bildeoppdateringer fra Instagram eller andre applikasjoner man har på siden sin.

Det betyr også at det vil bli en del luft og tomrom til høyre, noe kritikerne er redde for vil bli fylt med reklame.

UENIGHET

Etter at denne saken ble lagt ut på Nettavisens facebookside, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Noen er svært lei av de stadige forandringene.

«Endringer, endringer, endringer. Det skjer jo jevnt! Jeg er møkk lei hele Facebook. De tok kaka da de ga oss den «fantastiske» timeline. Bare rot og rør, og virker sjelden som den skal!» skriver en frustrert leser.

En annen kvinnelig leser sier at hun er «lut lei alle endringene på Facebook.»

Det finnes imidlertid de som er positive til den planlagte endringen.

«For en gangs skyld en endring til det bedre! Er utrolig slitsomt å la blikket hoppe frem og tilbake i de to kolonnene slik det er nå.» skriver Matilde.

MANGE MENINGER

I kommentarfeltene både på CNN og Inside Facebook kommer det fram at veldig mange ønsker seg bort fra tidslinjen fremdeles. Men endringene tas ikke bare i mot med begeistring:

«Nå igjen! Jeg hater alle disse endringene hele tiden.»

«For mange endringer for raskt, jeg holder på å venne meg til tidslinjen slik den er nå...»

«De har tatt det sosiale ut av sosiale medier».

«Endringene ser ut som de gjorde da jeg opprettet min profil i 2007.»

Men en hel del andre er positive til de kommende endringen:

«Endelig - det er jo egentlig tilbake til det samme gamle tidslinjen. Tenk det, det ser ut til at Facebook faktisk hører på oss».

«Dette høres bedre ut, nå slipper man å se fram og tilbake hele tiden. Tidslinjen i dag er uorganisert og rotete».

«Jeg liker forandringer, og dette høres veldig fornuftig ut».

Artikkeltags