En funksjon som mange Android-brukere benytter flittig er et låsemønster for å låse opp telefonen. Dette forhindrer at uvedkommende skal få umiddelbar tilgang til telefonen din, skriver teknofil.no.

Har du en Iphone må du imidlertid taste en pin-kode for å gjøre det samme, og det oppleves kanskje som langt mer tungvindt enn å stryke fingeren hurtig over skjermen i et bestemt mønster.

Så fantastisk da, at det plutselig dukket opp en app i App Store som tilsynelatende skulle gi deg nettopp slike låsemønstre.

Unlock It! heter appen som nå ligger helt øverst hvis du klikker deg inn på Top 25 i Apple App Store. Den koster 7 kroner, men du bør lese vilkårene veldig nøye før du bevisst kjøper denne appen.

– STYR UNNA FOR HE*****
Vi stusset over at den mest populære appen i App Store akkurat nå bare hadde fått én stjerne fra brukerne, akkompagnert av flere sinte kommentarer fra de som hadde kjøpt Unlock It!

I vilkårene står det forklart at dette kun er snakk om bilder av låsemønstre, som altså ikke har noen funksjon annet enn ren underholdning. "Se på dette som tøys," står det blant annet i beskrivelsen. Det er det tydeligvis mange som ikke har fått med seg, forståelig nok.

Ved første øyekast ser det unektelig ut som om Unlock It! faktisk byr på låsemønstre som fungerer. Hadde du bladd gjennom bildene og sett at det ene alternativet viste et fingeravtrykk burde det kanskje ringt en bjelle.

– Dette er som tidligere sagt bare bilder. Har jeg funnet de som lagde denne appen har jeg banket de... STYR UNNA FOR HE*****, er en av kommentarene vi finner under rangeringen av Unlock It! i App Store.

– Ikke last ned. Bare bilder, skriver en annen kjøper.

LURT SEG TIL TOPPS
Dermed kan det virke som om Unlock It! har klart å lure mange til å tro at dette var en fullt brukbar låse-app for iPhone - ikke en ren underholdningsapp. Appen ser likevel ikke ut til å bli fjernet av Apple, og kanskje fortjener den ikke å bli det heller, skriver teknofil.no.

For det første er den riktig plassert i kategorien "Underholdning". Her finner du sjelden apper med stor nytteverdi. For det andre har utgiveren skrevet en ansvarsfraskrivelse i omtalen der det kommer klart frem at "dette bare tøys". Denne informasjonen burde imidlertid vært enda synligere enn den er i dag.

Videre kommer det tydelig frem på flere av bildene - om ikke de to første - at det her er snakk om et usannsynlig låsesystem for en mobil - per i dag, i alle fall.

Det er kundens ansvar å lese beskrivelsen av appen før en kjøper den. Utgiver Spark So har tilsynelatende satset på at mange ikke vil gjøre det, og at de heller kjøper appen med en gang. Det er kanskje umoralsk, det er kanskje ufint, men det finnes kanskje de som har kjøpt Unlock It! nettopp som ren underholdning også.

Vi valgte å ikke kjøpe Unlock It!

(Kilder: Apple App Store)