Skjærtorsdag til 1. Påskedag er det dataparty i Nordhordlandshallen.

– Vi liker å arrangere dataparty og gå på det selv – vi har drevet med det siden vi var smågutter, forteller Dag Erik Hagesæter i Errors Party.

– Siden 1994 har vi arrangert ett party i måneden. Nordhordlandshallen ble valgt fordi vi så muligheten til å satse større. Hallen har optimalt 2000 plasser – og det håper jeg vi skal klare på sikt. Planen er å bli størst på Vestlandet, sier Dag Erik Hagesæter.

Foreløpig har Errors Party nettverkstilgang til 200, men bord og stoler til 500.

– Hva skjer i løpet av fire døgn på dataparty?

– Det er veldig mye spilling. Mange kommer bare for å spille, og Counterstrike er mest populært. Folk kan delta i mange forskjellige konkurranser –
også innen musikk og grafikk. Vi har fått et bra musikkmiljø etter hvert. Liker folk sangen, vinner den.

RUSFRITT
Errors Påskeparty er både rusfritt og uten aldersgrense.

– Vi sier at det er for alle mellom 14 og 30. De fleste er 16-18 og 20 år. På websidene våre har vi også lagt ut melding til foreldrene. Sender de ungen sin vekk i fire døgn, må de tenke seg godt om, mener Hagesæter.

Men Errors Party har ikke hatt problemer med rus tidligere.

– Det er det som er så fint med data, det lar seg vanskelig kombinere med rus. Får du ikke gjort noe med PC'en, er du helt utenfor, smiler han.

– Her er fellesnevneren data. Dette slår egentlig hull på myten om at data er for ensomme gutter som sitter på mørke rom foran PC'en. Vi skaper et sosialt miljø. Først og fremst dreier det seg om å treffe andre likesinnede – og å lære. Lager du programmer eller musikk, trenger du hjelp. Treffer du likesinnede, yter du mer. Det er akkurat det samme som skjer i idrettsmiljø.

Bortsett fra at inntaket av Cola neppe er like stort hos OL-utøverne som på Errors Påskeparty.

– Koffeinet i colaen er vel det eneste dopet vi har, humrer Hagesæter.

Fysikken kan også bli skral etter fire døgn foran PC'en.

– Vi håper på å få en kiropraktor eller fysioterapeut hit som kan gi råd om hvordan vi unngår belastningsskader.