Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir nye MacBook Pro

Artikkelen er over 9 år gammel

Vi oppsummerer de ferskeste ryktene.

Det er forventet at Apple skal lansere en helt ny MacBook Pro på Worldwide Developer Conference i midten av juni. Ryktene har vært mange den siste tiden, og som alltid er noen litt mer troverdige enn andre, skriver Hardware.no.

Ny høyoppløst skjerm, lavere vekt, mindre tykkelse og fjerning av den optiske enheten er noen av de spennende ordene vi har hørt så langt.

HØYOPPLØST SKJERMAllerede for to år siden kom Apples iPhone 4 med en Retina-skjerm, men i år tok de skrittet videre, og lanserte et nettbrett med en en slik Retina-skjerm i form av iPad 3. Dette er en skjerm der oppløsningen er så høy at det er umulig å se de individuelle pikslene. ABC News hevder at den nye MacBook Pro vil få nettopp en slik Retina-skjerm, med en utrolig oppløsning.

Dagens 13-tommere er preget av skjermer med en oppløsning på bare 1366 x 768 piksler, men om ryktene blir sannhet kan den nye maskinen fra Apple holde hele 2880 x 1800 piksler, fire ganger mer enn dagens 15". Sannsynligheten for at dette vil komme blir ikke mindre av at Apple har laget nye ikoner med firedobbel oppløsning i det kommende operativsystemet OS X Mountaion Lion.

SLANKERE OG LETTERERyktebørsen skal også ha det til at Pro-en vil få en skikkelig slankekur. Den skal ikke bli like nett som dagens MacBook Air, men ligge et sted i mellom den og dagens Pro-modeller.

Ett av grepene som skal være tatt for å få ned både tykkelse og vekt, er at den nye maskinen trolig vil komme uten optisk enhet. Argumentet for dette valget skal tilsynelatende være at Apples App Store og iTunes har tatt helt over for det fysiske medier som CD-er og DVD-er.

KONTAKTER FORSVINNERFor å få ned tykkelsen har det også vært nødvendig å fjerne det som i dag er den høyeste kontakten på maskinen – nettverksporten. Det er imidlertid ikke den eneste grunnen til at denne kontakten forsvinner, Apple vil presse så mange som mulig over på Thunderbolt-teknologien.

Thunderbolt er en meget potent overføringsstandard som kan erstatte så godt som alle kontakter på maskinen din – foruten strømtilførselen.

Firewire skal nemlig også forsvinne om vi tror ryktene, og vil erstattes av totalt to Thunderbolt-koblinger. Via disse kan du seriekoble til både eksterne harddisker, skjermer og mye mer. For profesjonelle brukere er nok tanken at de skal ta i bruk Apples Thunderbolt-skjerm, som vil fungere som en dokkingstasjon med både nettverk og firewire.

USB 3.0 skal også komme på plass, en teknologi som er bakoverkompatibel med dagens utbredte USB 2.0-standard.

NY MASKINVARESlankere design, høyoppløst skjerm og nye kontakter kommer i tillegg til den tradisjonelle sommer-oppgraderingen av maskinvaren på innsiden.

Det skal være Intels nye Ivy Bridge-prosessor. Etter all sannsynlighet, på grunn av det slanke designet, er det en effektgjerrig tokjerner som blir tatt i bruk. Den kommer også med den integrerte HD 4000-grafikken til Intel.

En uttalelse fra Intel selv styrken troen på både Retina-skjerm og Ivy Bridge-prosessoren. Til Slashgear sier Intels sjef for PC-gruppen at HD 4000-grafikken har full støtte for Tetina-skjermer.

Det kan også hende at Nvidias GeForce GTX 650M vil dukke opp som et dedikert skjermkort i noen modeller.

FORSVINNER 13" OG 17"?

Noen av de løseste ryktene antyder nå at denne kan ta over for den minste MacBook Pro-modellen, med 13"-skjerm, og at MacBook Air dermed vil være den eneste 13-tommers skjermen. Samtidig har det vært snakk om at Apple skal droppe 17-tommeren helt, fordi den selger så dårlig.

Akkurat dette er imidlertid veldig vage rykter, og man kan ikke ta noe for gitt før lanseringen, som trolig finner sted 11. juni.

Hva vil du se i den nye MacBook Pro-maskinen? Del gjerne dine meninger i forumtråden under.

(Kilder: 9to5mac, Ars Technica, CNN, Bloomberg, Slashgear )