Super Mario 3D Land er den første Mario-tittelen til Nintendos nye håndkonsoll, 3DS, og når rørleggeren nå vender tilbake, er det altså i stereoskopisk 3D.

Scenarioet er så velkjent at det nesten er overflødig å nevne det. Siden midten av åttitallet har erkeskurken Bowser kidnappet prinsesse Peach, og Mario har måttet kjempe seg gjennom uttallige fiender for å redde henne.På redningsferden støter Mario på uttallige utysker man ikke vil treffe i en mørk bakgate, og stadig vekk tar den slu rørleggeren en avstikker gjennom spillverdenens kloakk.

Alt for å redde den mest irriterende, masete spillfiguren noen sinne.


Klassisk

For å vinne tilbake prinsessa, må Mario kjempe seg gjennom åtte verdener med et knippe ulike brett i hver verden. Her blir det gjensyn både med undervannsbrett, ørkenbrett og de svevende krigsskipene til Bowser og kompani.

De fleste fiendene har vi også krysset korder med tidligere. De obligatoriske Goomba-ene er selvsagt med, det samme er de glefsende blomstene. Alt i alt er det snakk om så mange gjensyn at spillet fort kunne endt opp som en kopi av tidligere Mario-eventyr, hadde det ikke vært for at det er så sabla gøy.Hvert nye brett byr på en ny opplevelse, ny spillmekanikk og nye hemmeligheter å oppdage. Der hvor du i ett brett benytter en propelldreven boks til å fly fra en gjenskapt Super Mario-figur til en annen, vil du i et annet brett forflytte deg ved å hoppe fra line til line som en annen sirkusartist.

Super Mario 3D Land er akkurat så fargerikt og livlig som det forventes av et plattformspill signert Nintendo. I en tid hvor mange spill holder seg til en bruntonet eller grå spillverden, er denne eksplosjonen av grunnfarger nesten litt i overkant. Men bare nesten. For kombinasjonen av de varierte brettene, og den herlige retrodesignen på navigasjonen mellom disse, er svært vellykket.

På mange måter gir spillet meg følelsen av å oppdage hele plattformsjangeren på nytt. Det er ikke voksne, kyniske Kjersti som spiller, men den åtteårige, entusiastiske ungen som spiller Super Mario-spillene for første gang. Så tok jeg da også meg selv gjentatte ganger i å flire som en annen tulling der jeg satt godt plantet i sofaen med 3DS-en.


Konklusjon

Mario er tilbake i toppform! I Super Mario 3D Land serveres vi et plattformeventyr av den gode, gamle sorten.På klassisk Mario-vis spiller du deg gjennom åtte verdener, og de enkelte brettene er både varierte og detaljrike. Mens et brett kan by på sveving fra plattform til plattform, kan det neste utfordre deg med en berg- og dalbane hvor du må unngå ildkuler mens du suser av gårde gjennom lava.

Spillet er aldri utilgivelig vanskelig, men byr på en gradvis større utfordring som føles akkurat passe overkommelig. Og skulle du få problemer underveis, har Mario et par triks i ermet for å hjelpe deg.

3D-effekten i spillet lider derimot av samme problem som andre 3DS-titler har hatt. Med en gang man beveger på konsollen, har den en lei tendens til å ty til dobbeltsyn. Men all den tid man kan skru av denne effekten, oppleves ikke dette som et stort problem for spillopplevelsen.

Super Mario 3D Land er den første Mario-tittelen til 3DS, men blir garantert ikke den siste. For dette er et spill det er vanskelig å ikke smile av. Mer av dette, takk!

Dom 3DS: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Super Mario 3D Land på Gamer.no »