Gå til sidens hovedinnhold

Vis Iphone-skjermbildet på TV-en

Artikkelen er over 9 år gammel

Slik viser du mobilbilder og -videoer på større skjerm.

Noen ganger kan det være praktisk å kunne vise frem bilder eller videoer på TV-en, i stedet for på den lille mobilskjermen, skriver teknofil.no. På iPhone og iPad er det to måter å gjøre dette på – enten med eller uten kabel.

Noen ganger kan det være praktisk å kunne vise frem bilder eller videoer på TV-en, i stedet for på den lille mobilskjermen. På iPhone og iPad er det to måter å gjøre dette på – enten med eller uten kabel.

KABELMETODEN

For å koble en iPhone eller iPad til TV-en med kabel, trenger du en Apple Digital AV Adapter.

  • Plugg adapteren inn i iPhone.
  • Plugg inn en HDMI-kabel i adapteren og den andre enden av HDMI-kabelen i et ledig HDMI-uttak på TV-en.
  • Still inn TV-en til å vise bilde fra den aktuelle HDMI-porten. Du har antagelig en knapp på fjernkontrollen for å velge signalkilde.

Har du en eldre iPhone- eller iPad-modell vil du ikke se et speilbilde av skjermbildet på mobilen/nettbrettet, men bilder og videoer du viser i enkelte apper vil automatisk bli vist på TV-en. Har du en nyere iPhone/iPad-modell, vil du kunne se samme skjermbilde på både TV-en og mobiltelefonen/nettbrettet.

DEN TRÅDLØSE METODEN

Vil du kutte kablene, trenger du en såkalt AirPlay-kompatibel enhet. For å få iPhone-/iPad-bilde på TV-en, er det enkleste å kjøpe en Apple TV-boks. Den er forholdsvis rimelig, rundt 800 kroner. I tillegg til at du kan speile skjermbildet fra mobiltelefonen/nettbrettet til TV-en, kan du også vise bilder, videoer og streame musikk. Apple TV har også innebygde muligheter til filmleie, og du kan streame musikk, bilder og videoer fra både Mac-er og Windows-PC-er med iTunes.

For å få bilde fra en iPhone eller iPad til TV-en via Apple TV, må du først sørge for at begge enhetene befinner seg i det samme trådløse nettverket. Så trykker du raskt to ganger på Hjem-knappen og ruller listen over alle appene mot høyre, helt til du får opp avspillingskontroller for musikk og et AirPlay-ikon. Trykk AirPlay-ikonet for å få opp en liste over AirPlay-kompatible enheter i nettverket. Velg Apple TV-enheten i listen.

På Mobilen.no plukker vi ut ett smart triks hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Har du et smart tips du vil dele med leserne? Send en e-post til tips@amobil.no

FLERE SMARTE TRIKS PÅ TEKNOFIL: