I dag gir Fredrik Strand Halland ut albumet «Beautiful Day». Gitaristen fra Bergen har øvd med sin far, bassisten Frank Halland, siden han var syv år.

- Platen er en bluesplate, men vi svinger innom mer funky og rockinspirert musikk også. Platen inneholder ti sanger. Det er en del hjemmelaget materiale, men også noen coverlåter, forteller Fredrik, som i går kveld presenterte platen med konsert på Logen Bar.

- Alle sangene er kjempetøffe, men «Life is a gamble» er blant dem jeg liker best. Jeg veldig fornøyd med innspillingen på den sangen. Dessuten har vi laget den selv, da er det ekstra gøy, sier han.

Fredrik innser at blues ikke er den mest populære musikksjangeren blant folk på hans egen alder. Men han håper likevel at platen blir godt mottatt.

- Jeg håper at folk synes platen er bra. Kameratene mine hører på musikken min, smiler han.

HELTEN
Fredrik har vært musikkinteressert siden han var svært ung. Da han var ni, begynte han i lære hos gitaristen Mads Eriksen. Det var Eriksen som introduserte unggutten for bluesen.

Stevie Ray Vaughan ble fort en av Fredriks favoritter, og flere av coverlåtene på CD-en er hentet fra Vaughans repertoar.

- Han er helten min. Mange av sangene jeg spiller har jeg lært ved å høre på ham, sier 13-åringen.

For snart tre uker siden var Fredrik Strand Halland i Hollywood og spilte på «The Knitting Factory».

13-åringen ble invitert av organisasjonen Heart of Gold Entertainment, en organisasjon som jobber for å gi unge musikere store muligheter.

GOD RESPONS
Sammen med bandet sitt, Frank Helland på bass, Harald Dahlstrøm på keyboards og Zsolt Meszaros på trommer, spilte 13-åringen for det amerikanske publikumet.

- Jeg tror de likte musikken vår. Responsen var god, forteller han.

Men turen til Hollywood resulterte i langt mer enn spilling.

- Jeg har fått tilbud om å være med i en dokumentar om rockefotografen Robert Knight. Blant gitaristene som bidrar er Ron Wood fra Rolling Stones, Charlos Santana og Slash fra Guns N'Roses og Velvet Revolver, sier Fredrik som fredag blir å høre på Madam Felle.