For søndag 17. oktober er det klart for en sjelden solokonsert på DNS sin Store Scene, basert på materialet fra den ferske soloplaten «Past Perfect Future Tense».

– Jeg synes det er spennende å jobbe i rom som har andre forventninger, som ikke er rene konsertsaler eller bildegallerier. Jeg blander jo musikk og bildekunst – og til DNS har jeg laget et sceneshow som er veldig visuelt, sier Furuholmen til BA.

Det var etter utsmykningsoppdraget på Vågsalmenningen at han kom i dialog med folk som mente han burde gjøre noe spesielt på teatret.

– Jeg har med en egen scenograf, Marcelino Valiente. Og lysfolkene blir en del av scenebildet. For alt foregår på scenen. Vi har ingen rigg i taket. Slik sett involverer vi publikum på en mye mer snedig måte. Målet er å skape en hybrid av kunst, performance og ungdomsskolens «tegning, form og farge», ler Furuholmen.

KONEN FRA BERGEN

Han har fullt band med seg til Bergen, blant annet med bergenseren Dan Sunhordvik på gitar. Et band han vil ha med seg rundt på klubbjobber og ut i verden ellers.

– Akkurat nå går vi på et stort underskudd. For vi er seks mann på scenen og apparatet er stort. Men dette er et kjærlighetsprosjekt.

– Dette er første gangen du spiller alene, uten a-ha?

– Det er skremmende kult. Egentlig er ikke dette noe jeg har lengtet etter. Men det dukket opp som en konsekvens av det materialet jeg har skrevet det siste halvannet året.

– For i utgangspunktet var det ikke meningen at a-ha skulle ta pause. Vi hadde et samlingsmøte der planene skulle legges fremover. Men før det hadde sologreien vokst frem i meg. Og jeg ga beskjed om at dette var noe jeg uansett ville gjøre, innrømmer Furuholmen.

Han hevder at det var veldig gøy å spille med a-ha på Torget i sommer.

– Jeg fikk jo se krukkene mine fra scenen, ler Furuholmen.

– Jeg er blitt bedre kjent med Bergen de siste årene. Konen min er halvt bergenser, og jeg føler at det er en utrolig energisk musikkby, selvbevisst og kul.

– Var det moro å spille med Magnet?

– Ja. Han er en av de artistene jeg hørte mye på i forkant av innspillingen min. Magnet fortjener et bredt publikum. Det var derfor jeg kontaktet ham på forhånd.