Dylan Dogs har holdt det gående i ti år. I kveld slipper de sin første plate. Men likhet med Bob Dylan synes de låtene hans gjør seg best live.

– Egentlig skulle vi bare ha et par konserter og så skulle vi gi oss, forteller Zoltan Zilinski i Dylan Dogs.

Etter det gjorde gruppen et poeng av å ha avskjedskonserter. Men i kveld er det ingen avskjedskonsert, det er et plateslipp. Alle låtene er skrevet av Bob Dylan, men i Dylan Dogs' egen innpakning.

– Hva har dere å tilføre låtene til Dylan?

– Før prøvde vi å rocke de opp, men egentlig er det sanger som holder uten å legge rockete klisjeer på. De er tøffe i seg selv, mener Steinar Thorsen i bandet.

SPILLER FAVORITTENE

Når Bob Dylan drar på turné har han rundt 300 låter innøvd med bandet. På den måten blir ingen konserter like, og låtene forandrer seg også fra gang til gang. Dylan Dogs har kun 50 av Dylans sanger på repertoaret. På albumet «Deliverance» presenterer de ti kjente låter fra perioden 1965 - 1997.

– Vi har valgt de låtene sitter best på konsert. Så har vokalistene og andre i bandet fått komme med sine favoritter, forteller Anders Vassenden.

I kveld konkurrer Dylan Dogs om publikum med «Den Elleville festen 4» i Grieghallen og «Bergen i Beat» i Arenum. Det ser de ikke på som et stort problem.

– Jeg tror ikke de 50-åringene som skal høre på Tor Endresen i Arenum ville kommet og hørt på oss uansett, mener Thorsen.

Festen i Grieghallen er de heller ikke bekymret for. Ettersom den varer fra kl 1800 i kveld til kl 0500 i morgen tidlig, tror de publikumet der kan få behov for en pause.

– KAN VINNE BIOGRAFI

– Hvis de blir trøtt og sliten kan de bare stikke bort på Kvarteret. Det er mye billigere, kun 30 kroner, reklamerer Thorsen.

– Dette er altså en offisiell invitt til alle som skal på «Den elleville festen», supplerer Vassenden.

På konserten vil det bli anledning til å kjøpe «Deliverance». Hvis den kommer seg over fjellet fra Oslo.

– Den skulle vi hatt her i dag, men de som skal kjøre den hadde glemt det. Jeg er blitt lovet at den skal være på døren min lørdag morgen kl 0900, sier Thorsen.

I tillegg til det kan man delta på quiz om Bob Dylan, lytte til foredrag og se filmklipp fra intervjuer og konserter med Dylan på storskjerm.

– Blant premiene er den nye biografien om Bob Dylan, lokker Thorsen alle Dylan-fans.