Cliff Richard til Norge

Cliffer'n kommer til Norge, sammen med gode gamle Shadows. Fra venstre Bruce Welch, Hank Marvin, Cliff Richard og Brian Bennett.

Cliffer'n kommer til Norge, sammen med gode gamle Shadows. Fra venstre Bruce Welch, Hank Marvin, Cliff Richard og Brian Bennett. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Cliff Richard (68) tar med seg The Shadows og kommer til Norge på en turné som også markerer den endelige avskjeden deres med hverandre.

DEL

Det er 50 år siden de første gang spilte sammen.

23. november vil Cliff Richard og The Shadows ankomme Norge på sin avskjedsturneen – som markerer «gullbryllupet» mellom ham og bandet.

Men det har vært en lang «separasjonsperiode» – det er nemlig 20 år siden Cliff Richard og The Shadows opptrådte sammen sist. Og så gjør de det altså «slutt» med hverandre etter at turneen er over.

DOMINERTE STORT: På 50- og 60-tallet dominerte Cliff Richards og The Shadows den britiske før-beatle'ske musikkscenen, der de sammen eller hver for seg sto for hele 19 nummer én-låter – blant dem «Living Doll», «Travellin’ Light», «Please Don’t Tease», «Bachelor Boy», «Wonderful Land» og ikke minst «Apache» og «Kon-Tiki».

Fra og med 1968 gikk Cliff og skyggene hver sin vei. The Shadows turnerte regelmessig gjennom 70- og 80-tallet, mens Cliff på sin side opplevde eventyrlig suksess som soloartist:

Han er den artisten med flest topp 10- og topp 20-hits på singellistene i England frem til i dag, og forblir den eneste britiske artisten som har hatt låter liggende på førsteplass i fem tiår på rad.

I alt har Cliff Richards solgt over 260 millioner plater, siden den unge Harry Rodger Webb skiftet navn og slapp sin første singel «Move It» i august 1958.

20 KONSERTER: Nå feirer Cliff Richards og The Shadows hverandre sammen for siste gang – for etter dette er det angivelig slutt, ifølge Cliff Richards hjemmeside.

Feiringen starter hjemme i Storbritannia med 10 konserter fra turnéstart i 02-Arenaen i Dublin, og fortsetter fra 10. november i Europa med ti konserter der Oslo blir tredje siste stoppested den 23. november:

Sted blir Oslo Spektrum, og billettsalget starter 2. mars, melder Peer Osmundsvaag i Atomic Agency.

Men det blir neppe det siste vi hører til Cliffern:

– Jeg er så glad i jobben min at jeg ikke klarer å stoppe. Jeg har lyst til å bremse, men synes det er fryktelig vanskelig. Jeg satser på et sjette tiår, sa Cliff Richard til Stavanger Aftenblad i 2005.

TRE UTGIVELSER: For albumene har fortsatt å komme, syv utgivelser på 2000-tallet – mest samleplater, skjønt 2004-utgivelsen «Something's Goin' On» besto kun av nytt originalmateriale.

Sist ut var det 8 CD-er store bokssettet «And They Said It Wouldn't Last (My 50 Years In Music)», som kom i september i fjor, og i november det doble samlealbumet «The 50th Anniversary Album».

I april i år vil det slippes ytterligere tre utgivelser: «Japan Tour 1974», «Rare B Sides 1963-1989» og «Lost and Found (From the Archives»).

Holder Cliff Richard koken, kan han få rett i sin egen spådom.

Sist gang Cliff Richard var i Norge, var i Vikingskipet på Hamar i 2007.

Artikkeltags