Cohen aktuell for Bergen

Kjente artister tolker sine Cohen-favoritter på DVD-en "Leonard Cohen: I`m your man".

Kjente artister tolker sine Cohen-favoritter på DVD-en "Leonard Cohen: I`m your man".

Artikkelen er over 11 år gammel

Bergen er blant stedene Leonard Cohen kan dukke opp i sommer.

DEL

Leonard Cohen (73) er klar for sin første turné på 15 år. Et av de aktuelle stoppestedene er Bergen og Koengen. Men vi kan ikke si «Hallelujah» riktig ennå.

73-åringen fra Canada har knapt spilt en konsert siden 1993. Rett etter verdensturneen for albumet «The Future» trakk Cohen seg tilbake til Mount Baldy Zen Center i California, et kloster for rinzai zen-buddhisme.

MUNKELIV: Etter to år der ble han ordinert som munk og fikk navnet Jikan, den tause.

Mot slutten av oppholdet slapp hans livslange depresjon. Cohen forlot klosteret i 1999, etter fem års taushet, og slo seg ned i Los Angeles hvor han fremdeles bor.

Nå er han klar for å møte verden for fullt igjen etter å ha gitt ut albumene «Ten New Songs» (01) og «Dear Heather» (04) uten å gjøre konserter.

En større turne i USA og Canada er planlagt i mai/juni, mens Europa følger deretter.

HYRET INN BAND: Han har allerede hyret inn et band bestående mange gamle Cohen-travere: Roscoe Beck,

Neil Larsen, Bob Metzger,

Javier Mas, Christine Wu, Rafael Gayol og Dino Soldo.

BA kjenner til at Bergen er på konsertkartet. En dato første uken i juli er aktuell, da på Koengen. Men så lenge Cohen ikke har annonsert noe som helst ennå, er dette ytterst usikkert.

Det som taler for Koengen, er at han har uttalt at årets sommerturné skal foregå på utendørsarenaer. BA vet også at honorarkravet har steget tilsvarende.

TRIPPEL BERGEN: For 20 år siden, i 1988, gjorde Cohen hele tre konserter i Bergen – i Grieghallen 3. og 4. mai samt Nygårdsparken 28. juni – i kjølvannet av storselgeren «I'm Your Man» (88).

De fleste av hans slagere, fra «So Long, Marianne», «Sisters of Mercy», «Bird on the Wire» til «First We take Manhattan» og «Dance Me to the End of Love» sto på repertoaret.

Det som gjør 73-åringen ekstra aktuell i år, er at han førstkommende mandag blir innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i New York, sammen med blant andre Madonna.

Lou Reed vil holde en spesiell tale for Cohen denne kvelden.

Artikkeltags