David Bowies Bergen

Bildeserie

Se bildene: David Bowie på Koengen

Konsert med David Bowie på Koengen.
Artikkelen er over 14 år gammel

Svingende på en hjemmelaget Bowie-plakat koste tvillingene Oskar og Martin (9) seg på Koengen sammen med 14 000 elleville fans i går kveld.

DEL

– Det er han som har laget den, forteller Oskar, og peker på sin bror mens han holder balansen på mamma Astrid Tunolds skuldre.

De var ikke de eneste fra den yngre garde som hadde funnet veien til Koengen. Men de aller fleste hadde nok noen år mer enn dem på bakbeina.

– Jeg har vært på alle konsertene i Skandinavia siden 1978, sier Jerzyk Jarkowski – 1953-modell.

– DEN SOM ÆRES BØR

Det oser Bowie-fan av polakken. Han er kledd i T-skjorte med bilde av helten på brystet. Kjøpt i 1979. Utenpå har han en skjorte han hevder han nesten ga til Bob Geldof i sin tid, og en ekte Bowie-jakke. Buksen er 30 år gammel. Sydd noen ganger.

– Dette er et antrekk for den som æres bør, mener mannen som opprinnelig er fra Polen, men «veldig norsk siden 1977».

– Det går ikke an å forklare hva det er med David Bowie. Det er som å forklare hvorfor man faller for en jente og blir forelsket, mener Jarkowski.

Utenfor Koengen sydet det av liv fra tidlig ettermiddag i går. På Slottskroen på bryggen har de selvsagt raspeballer som «dagens», torsdag som det tross alt var, men du kunne også få servert en «Bowie-to-go» for anledningen. For 50 kroner.

Lars Johansen (32) og Natalia Vik (23) spiste reker i stedet. På et teppe utenfor konsertområdet koste paret seg uten billett, men med is i magen:

– Vi skal kjøpe en, men venter til de blir billige. Det er uaktuelt å betale full pris, sier de.

– VERDENS STØRSTE

På slaget 20.00 viste han seg. Mannen alle hadde kommet for å se. Tiden bergenserne hadde brukt til å samle seg på konsertområdet, hadde han benyttet til TV-titting og fotballkamp.

– Han er verdens største popstjerne. Min pophelt, sier Atle Nilsen til BA.

Datteren Kristin (9) kan bare én Bowie-låt.

– Så jeg håper de spiller den, sier hun.

To rader fra scenekanten hadde Elisabeth Moberg og Kjersti Berge fra Kvinner på randen funnet seg plass.

– Vi forventer at han synger duett med Marit, sier damene.

Den siste av trekløveret hadde nemlig fått seg jobb bak scenen. Som garderobeassistenten som skulle stryke Bowies skjorter før konserten.

– Hun hadde med seg steamer, informerer Kjersti og Elisabeth.

– MØTE MED BOWIE

Röyksopp-guttene var også på plass.

– Vi skal i et møte med Bowie etterpå, fordi vi har felles bekjente og sånn. Så vi tør ikke gi ham annet enn toppkarakter, sier Torbjørn Brundtland og flirer før han understreker at det han har hørt til nå lover veldig bra.

– Er du musikkinteressert så kjenner du Bowie, uansett alder. Og så har han et image som funker veldig bra, mener elektronika-duoen.

Eks-byråd Trond Tystad var på plass sammen med konen Evy.

– Hun har vært forelsket i Bowie i 20 år. Og så endte hun opp med meg, sier han og ler.

I sin tid spilte han Bowie over skoleplassen i storefri.

– Det var da min interesse begynte. Jeg synes det er veldig kult at sånne som han finner veien til Bergen, sier Tystad til BA.

Artikkeltags