Gå til sidens hovedinnhold

Den nye bergensbølgen

Artikkelen er over 17 år gammel

En ny bølge med bergensartister er klar til å sveipe over landet. Her er ti navn du bør merke deg.

Det siste nye fra Bergen er ikke lenger Röyksopp, Kings Of Convenience, Sondre Lerche og Ephemera. Nye talenter sprenger seg vei, både med hjelp av kjente produsenter som Hans Petter Gundersen og Geir Luedy – og på egen hånd.

Denne høsten gir både Julian Berntzen, Karin Park, Christine Gulbrandsen og Heidi Marie Vestrheim ut plate. Vi har plukket ut seks talenter til som du kommer til å høre mye til fremover.

Navn: Annie

Alder: 24 år

Fra: Nesttun

Spiller: Elektronisk pop

Anne Lilia Berge Strand alias Annie vakte internasjonal oppmerksomhet med Tellé-singelen «The Greatest Hit», mikset av kjæresten DJ Erot. Hun hadde spilt inn flere låter med Erot da han gikk bort i 2001. Nå er Annie tilbake med et spor på Richard Xs nye plate, og jobber med debutalbumet.

Navn: Julian Berntzen

Alder: 22 år

Fra: Bergen

Spiller: Kammerpop

«Magisk debut» skrev BA, og sammenlignet med John Lennon da Julian Berntzen konsertdebuterte. 22-åringen skriver selv strykerarrangementene til sin kammerpop, og har mastret debutalbumet i Abbey Road Studio. 20. oktober slippes «Waffy Town».

Navn: Marianne Creegan

Alder: 35 år

Fra: Sotra

Spiller: Pop

Den 35-årige småbarnsmoren på Sotra har en stemme av Kate Bush-format. En demo overbeviste HP Gundersen om talentet, og siden har Marianne fått hjelp av HP og Kato Ådland i Gjøa studio. Hun imponerte tilhørerne på Side Sounds-festivalen. Målet er å gi ut plate.

Navn: Robert Fylling

Alder: 24 år

Fra: Ålesund

Spiller: Pop

Vokalisten fra Sissy Dogfish imponerte produsent Geir Luedy på en jam. Nå er han i full gang med å spille inn debutplaten, og smakebitene med strykekvartett på Blue Velvet levnet ingen tvil om at han er en talentfull popsnekker.

Navn: Christine Gulbrandsen

Alder: 18 år

Fra: Laksevåg

Spiller: Pop

18-åringen fra Laksevåg har lenge vært beskrevet som den nye Sissel, og sto på samme scene som henne under kulturbyåpningen. Hun imponerte Sony Music med sin glassklare sang under TV 2s jubileumsshow. Det førte til platekontrakt, og et album er ventet i desember.

Navn: Fredrik Saroea

Alder: 27 år

Fra: Bergen

Spiller: Elektronisk pop/new wawe

Fredrik Saroea mester mange stilarter. Han har gjort seg bemerket som vokalist i Datarock, og crooner med Chet Baker på repertoaret. Tellé-singelen "I Will Always Remember You" med Annie ble spilt på BBC. Snart kommer en new wawe-inspirert EP.

Navn: Jack

Alder: Frontfigur Solgunn er 21 år

Fra: Ålesund

Spiller: Punkpop

Bergensbandet fikk platekontrakt med Bonnier Amigo Records tre uker etter starten. Med dyktige Solgunn Ivana Valstad i front og fengende punkpop blant annet signert Geir Luedy og Hans Petter Aaserud, er de på vei ut til folket. Videoen til «Star» har vært hyppig spilt på NRK2.

Navn: Matias Tellez

Alder: 14 år

Fra: Bergen

Spiller: Psykedelisk pop

9.-klassingen fra St. Paul skriver fullvoksne psykedeliske låter, og kan vise seg å være et like stort talent som Sondre Lerche nå r han får litt mer erfaring. Debutkonserten på Den Stundeslø se overbeviste om at han er i starten av noe stort.

Navn: Karin Park

Alder: 25 år

Fra: Bergen og Sverige

Spiller: Pop

Svensk bergenser med sterke låter som fikk et par hiter på Petre før hun hadde gitt ut noe. Karin ble oppdaget på by:Larm i Bergen i 2000. Siden havnet hun under produsent Geir Luedys vinger, og fikk platekontrakt med Waterfall Records. Ting er på gang i utlandet også. 13. oktober kommer debutalbumet.

Navn: Heidi Marie Vestrheim

Alder:26 år

Fra: Øystese

Spiller: Visepop

Vokalisten fra Atakama er også en sterk singer/songwriter som har gjort flere solokonserter med akustisk gitar. I morgen lanserer hun en splitsingel med Ephemera på Logen. Denne måneden varmer Heidi Marie også opp for Ephemera på deres Rikskonsert-turné. Debut-EP'en kommer i oktober.