– Dolk er en god kompis av alle i bandet, så det er naturlig å samarbeide, sier vokalist Sturle Kvilekval til BA.

  • Puls

Den anonyme kunstneren fra Bergen er verdenskjent for sin særegne graffitikunst på vegger i det offentlige rom. Men han lager også stensiler for salg, og et bilde av kronprins Haakon i bursdagskrone av papp fra Burger King ble kjøpt inn av Henning Warloe til rådhuset i Bergen.

ANONYM: Bildene går for sekssifrede summer, men Dolk nekter å avsløre identiteten sin.

– Dolk er mitt alias. Jeg vil ikke bli noe kjendis. Derfor holder jeg identiteten skjult, har han sagt i intervjuer.

Han har blitt forespurt av mange band i inn- og utland om utforming av platecover og slikt, men har alltid takket nei. Inntil nå.

– Vi fersket Dolk da han sprayet veggen under Smørsbroen og truet med å røpe identiteten hans. Etter hvert ble vi kjenninger og venner. Vi er glad i Dolk. Samarbeidet vil skape oppmerksomhet, sier Kvilekval med et smil.

HELE UTTRYKKET: Dolk skal arbeide med hele det visuelle uttrukket til Fjorden baby!

– Det er naturlig for bandet å tenke utover musikken. Vi jobber også med noe vi kaller «Norway in a nut sack», som skal være med å forme stilen vår frem til albumslippet i høst. Det skjer mye i 2010, hevder Kvilekval.

Dette er et seriøst kunstprosjekt i samarbeid med et kunstkollektiv i Berlin. Man ønsker å underbygge det nasjonalromantiske med bergensbandet.

LYS OG LYD: Album nummer to skal i likhet med debuten spilles inn i Duper Studio med Yngve Sætre og Jørgen Træen. Arbeidstittelen er «Whiplash». Der vil bandet også samarbeide med flere kjente gjesteartister.

– Vi slipper en singel til våren. Vi kommer også til å spille mange av de nye låtene på Klubblarm i Oslo lørdag, på klubben Blå. Der blir det mye lys og lyd.

– Dere solgte 3000 av albumdebuten som ble sluppet for et år siden?

– Vi er veldig fornøyd med at det finnes 3000 fete folk i dette landet. Utrolig kule folk.

ANNERLEDES: – Men det er betydelig under salgstallet til kompisene deres fra Loddefjord, John Olav Nilsen og Gjengen?

– Vi jobber med et annerledes uttrykk, som er mindre tilgjengelig. Derfor er vi fornøyde, sier Kvilekval.

Han bekrefter at bandet fortsatt skal synge på bergensk, noe de har hatt suksess med på konserter i utlandet.

– Vi spiller verdensmusikk, og da spiller ikke språket så stor rolle. Vi kan ha utbytte av angolsk musikk uten å vite hva de synger om.