Endret trafikkreglene

Lars Vaular syntes boten fra Trafikketaten var under hans verdighet. Med bergensk stahet vant rapperen saken.

Lars Vaular syntes boten fra Trafikketaten var under hans verdighet. Med bergensk stahet vant rapperen saken. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Rapperen Lars Vaular fikk gjort om lovgivningen i Trafikketaten i Oslo.

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

Mens publikum venter på bergenserens nyeste CD «D' e glede», slipper han nå singelen «Skyld på Lars Vaular». Den omhandler rapperens kamp mot en av Oslo kommunes etater.

VIKTIG: I 2006 ble han anklaget for å forsøple gaten i hovedstaden med konsertplakater. Mulighet til å klage forelå ikke før boten var betalt, men Vaular nektet å betale en krone.

Han avviste at han var i Oslo på det aktuelle tidspunktet, og etter at saken gikk til Forliksrådet, måtte Trafikketaten forandre praksisen sin. Nå får ikke etaten gi bøter uten å ta folk på fersk gjerning.

– Det er utrolig gøy. Alle dårlige brev går hjem til min mor, som mente jeg skulle betale. Jeg synes det var litt under min verdighet og min far støttet meg, forteller Vaular til BA.

Boten doblet seg mange ganger, men med bergensk stahet holdt artisten ut.

– Etter snart to år ordnet det seg, og da kunne ikke min mor si «Hva var det jeg sa?». Jeg var også fornøyd med å kunne fortelle vennene at det hjelper å sette seg inn i regelverket, sier Vaular.

FORNØYD: Saken berører mange i artistmiljøet, og blant annet magasinet Kingsize er fornøyd med forandringen Vaular har stått for.

– Kingsize har selv fått noen av disse bøtene, og relaterer derfor oss lett til temaet, noe vi regner med at flere andre der ute også kan, uttaler de på hjemmesiden.

– Det gir mer anledning til å promotere kultur og aktiviteter for unge og uavhengige, mener Lars Vaular.

Den nye singelen er produsert av Poppa Lars fra Tungtvann, og er den andre smakebiten fra Lars Vaulars kommende fullengder.

Det andre soloalbumet hans er ventet i butikkene 4. mai.

– Jeg gleder meg helt sinnssykt til at folk får høre platen og slippfesten på Ole Bull Scene 9. mai!

Artikkeltags