Farvel, eller, El-Regn?

Dennis Reksten (arkivbilde).

Dennis Reksten (arkivbilde). Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Dennis Reksten lover at El-Regn spiller alle klassikerne på jubileumskonserten i kveld. Dette kan også bli bandets definitive farvel.

DEL

– Vi har ikke spilt sammen på to år. Og det et er ingen konkrete planer om noe mer. Det er begrenset hva folk har tid til, sier Reksten til BA.

Elektrisk Regn er en institusjon i byens rockemiljø. Bandet ble dannet i 1978. Debutplaten «Steinbyen» (82) ble kjapt en klassiker med låter som «Naboen er nynazist», «Hallstein Helskev», «Bangla» og «Overdose».

Alle disse blir spilt på Logen Teater i kveld. 400 billetter er allerede solgt.

– Jeg regner med å spille i to timer. Tar nok med Brann-sangen vår «Oslo By» som et ekstranummer. Målet er å ha det moro på scenen, sier Reksten.

Dagens besetning består av flere kjente fjes fra Bergens rockehistorie: Eirik «Pytten» Hundvin, Jarle Zimmerman, Raggi Kolstad og Jan G. Bortheim. Men Reksten har også overraskelser på lur.

– Konserten starter med at de fleste fra den klassiske besetningen på første halvdel av 1980-tallet, spiller sammen på scenen. Vi har hatt det utrolig hyggelig i øvingsklokalet. Trolig gjør vi 3-4 låter som jeg ikke har spilt siden 1985, hevder han.

El-Regn har også gitt ut albumene «Kropp uten sjel» (84) og comebacket «Stein igjen» (02). Alle med samfunnsengasjerte låter på gatebergensk. Sistnevnte album har blant annet med en sterk og usminket sang om krigsseilerne, «Sjørfartsmonumentet».

Men Reksten tviler på at det ble flere bandplater.

– Jeg har liggende både uutgitt materiale og nyskrevne låter, men det koster penger å lage plate. Jeg har ikke råd. Nå lager folk plater for å få innpass på klesmarkedet og selge T-skjorter.

– Kun «Steinbyen» finnes på CD. Hva med en samleplate?

– Har tenkt på det, men det skal gjøres og. Jeg kan i hvert fall ta med noen vinylutgaver av «Kropp uten sjel» til Logen, hvis noen vil kjøpe, sier Reksten.

Artikkeltags