Forfører med kvinnelist

Stadig flere konsertgjengere legger merke til Ella Helen Bukkøy (t.v.) og Hanne Bergheim i duoen List, som nå er i gang med CD-innspilling.

Stadig flere konsertgjengere legger merke til Ella Helen Bukkøy (t.v.) og Hanne Bergheim i duoen List, som nå er i gang med CD-innspilling. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Med stemningsskapende viser, fiolin og elegante vokalharmonier, har duoen List fått stadig flere beundrere.

DEL

Hanne Bergheim (gitar/vokal) og Ella Helén Bukkøy (fiolin/vokal) har tidligere gitt ut album og turnert i Kina.

Nå er de i gang med plate for det norske markedet, med Kåre Kalvenes som produsent og veteranene i Voksne Herrers Orkester som musikalsk backinghjelp.

  • Puls

– Håpet er å få gitt ut CD-en til sommeren. Kanskje på vårt eget selskap – som selvsagt heter List og Lempe. Andre, større selskaper kan gjerne også melde seg, sier Bergheim og Bukkøy med et smil.

MELANKOLI: De to kommer fra henholdsvis Bømlo og Stord, men bor i Bergen, hvor de har markert seg stadig sterkere med norske tekster og melodiøse og melankolske sanger i grenselandet mellom viser, pop og folkemusikk.

Bukkøy har den siste tiden dessuten vært aktuell med oppsetningen «Jeg, Ole Bull», der hun sammen med Helge Jordal portretterer den bergenske verdensborgeren, fiolinisten og komponisten i forbindelse med 200-årsjubileet for hans fødsel.

Nå i mars tar hun pause fra oppsetningen for å turnere med List-kollega Bergheim og «B-List»-medlem Johan Egdetveit på trekkspill.

Torsdag utvider de dessuten med enda flere musikere, når de spiller på Madam Felle i Bergen.

EGGUM: List sang før på engelsk, men har gradvis gått over til norsk. De samarbeider blant annet med Vamp-tekstforfatter Ingvar Hovland, og duoens versjon av «Los meg» er blitt en konsertfavoritt.

– Allerede første gang jeg hørte teksten, skjønte jeg at vi bare måtte synge den, sier Hanne Bergheim, som selv også skriver tekster for List.

– En opp varmingsjobb for Jan Eggum ble en vekker til å skrive på norsk. Jeg vil være ærlig i det jeg skriver, med tekster som ikke skjuler, men som går til kjernen og gjerne utfordrer lytteren litt.

Hanne Bergheim og Ella Helén Bukkøy prøver ikke å sette merkelapp på sin egen musikkstil, men forstår at det blir trukket sammenligninger med Vamp.

– Det er selvsagt likhetspunkter. Uttrykkene har en del til felles, begge gruppene bruker fiolin – og vi bruker jo også den samme tekstforfatteren. Vamp er uansett en gruppe vi beundrer, så vi tåler en slik sammenligning!

Artikkeltags