Gå til sidens hovedinnhold

Grieg hedres

Artikkelen er over 14 år gammel

I dag er det 100 år siden Edvard Grieg døde. I fødebyen Bergen hedres komponisten fra morgen til kveld.

Septemberfestivalen, som er Griegårets hovedmarkering i Bergen, startet 31. august og varer til 16. september.

Dagen i dag er imidlertid den mest sentrale, ikke bare for festivalen, men for hele Griegåret. 4. september 1907 døde den bergenske komponisten, 64 år gammel.

– Edvard Grieg er Norges fremste komponist. Dagen i dag er dagen da Griegelskere over hele verden vil være opptatt av hva som skjer i hans fødeby, sier direktør i Grieg07, Ragna Sofie Grung Moe.

BYVANDRINGER
100årsmarkeringen starter med kransenedleggelse på Edvard og Nina Griegs grav på Troldhaugen. Videre blir det markering av Griegs dødsdag ved Griegstatuen i byparken, og minnesamvær for Edvard Grieg med seminar i Vestlandske Kunstindustrimuseum, Permanenten.

Hver dag under Septemberfestivalen arrangeres det byvandringer i Edvard Griegs fotspor.

I forbindelse med 100årsmarkeringen i dag blir det konsert med Det Norske Solistkor i Troldsalen på Troldhaugen, fakkeltog fra Håkonshallen til Edvard Griegs plass og konsert i Grieghallens foajé.

Septemberfestivalen byr i tillegg på lydkunstutstillingen Sleppet. Utstillingen tar utgangspunkt i Edvard Grieg sitt forhold til natur og kultur. Seks lydkunstnere ble invitert med på en tidagers tur til Vestlandet under vårløsningen. Lydene og opplevelsene fra turen er utgangspunktet for syv verk som stilles ut i Galleri 3,14 og Lydgalleriet under festivalen.

Du kan lese mer om festivalprogrammet på www.grieg07.no.