Gullgutter ut i Europa

Artikkelen er over 14 år gammel

Ralph Myerz & The Jack Herren Band har solgt til gull i Norge. – Det er en utrolig bonus å få på slutten av året, smiler Tarjei Strøm. Nå skal Europa erobres.

DEL

Ralph Myerz & The Jack Herren Band kan sette tennene i en gullplate. 20 000 nordmenn har skaffet seg debutalbumet deres.

– Det er helt fantastisk. Det er utrolig godt å få en bekreftelse på at så mange har kjøpt platen vår, synes Tarjei Strøm. Som med fare for liv og lemmer håndterer trommestikkene i bergensbandet.

Gullplaten er grei å ha i bagasjen når Ralph Myerz-guttene nå legger ut på en omfattende Europa-turné. Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Østerrike, Sveits, Tsjekkia og Italia skal erobres.

– Vi har spilt i Skandinavia, England, USA og Canada, men aldri vært nedover i Europa. Og vi har fått veldig gode anmeldelser i Italia, Tyskland og Frankrike, så det blir spennende.

Når bandet sørger for en ildsprutende finale på Røkeriet 12. desember, har de gjort rundt 100 konserter i år.

– Oppslutningen var helt enorm i England, utbryter Tarjei. Der har Ralph Myerz solgt rundt 9000 album.

– Det var utsolgt i London. Og andre steder kom det 2-300 bare for å se oss. Flere kvelder måtte vi spørre hvordan de visste hvem vi var. Da hadde jungeltelegrafen gått.

GOTAN PROJECT

For det elektronisk-baserte bandet har skaffet seg et helt spesielt ry med sine rocka konserter. Der Tarjei og perkusjonist Thomas Lønnheim går berserk på scenen.

– Vi varmet opp for Gotan Project med 3000 publikummere som gjerne er vant til oss fra platen. Men vi dro på, veltet trommer og spilte Kiss på slutten – og tenkte at nå blir det mye pes. Da sto 3000 tangofans og viste metaltegnet. Og Gotan Project snakket ikke med oss etterpå, gliser Tarjei.

– Har det blitt mange skader?

– Det er mye som har gått nesten helt galt, innrømmer trommisen.

– Da vi spilte på Montreal Jazz Festival i Canada, forsvant høyttaleren under beina på Thomas. Og han falt på ryggen. Det er det verste jeg har sett, utbryter han.

– Det var et under at det gikk bra. Det kunne endt med brukket rygg, men ble et stygt blåmerke i stedet. Det går ofte hardt for seg, gliser trommisen som er vant til kutt og forstuinger.

– Men jeg drikker mye melk og har sterke bein, så det har gått bra.

– Savner dere Bergen når dere er så mye på turné?

– Absolutt. Jo mer du er borte fra Bergen, jo mer skjønner du at det er der man bør være. Jeg er veldig hjemmekjær, innrømmer Tarjei.

I utlandet har man også fått med seg at det kommer mye bra fra Bergen.

– Vi merket spesielt i England at musikkmiljøet vet godt om Bergen og Norge. Folk har inntrykk av at det er en vidunderby der vi har noe i vannet som gjør at alle lager god musikk, humrer han.

VERDEN NESTE

Etter å ha satt punktum i Bergen 12. desember, tar Ralph Myerz en velfortjent juleferie. Men så er det på 'an igjen.

– «A Spesial Album» er ute over hele verden, og vi har ennå ikke gjort USA og Japan. Jeg vet at Emperor Norton Records ønsker å få oss til Japan, Australia og USA for å spille der.

– Har dere noen mål igjen?

– Etter å ha solgt ut konserter i Bergen og Oslo, utsolgt norgesturné og fulle hus i England, må vi bare prøve å settes oss nye mål. Målet nå er å ha det gøy. Setter folk pris på det vi gjør, er vi egentlig glade gutter, smiler Tarjei.

Artikkeltags