Den omdiskuterte artisten skal underholde russen på landstreffet, men er ikke helt blitt et landsfenomen med 3500 solgte plater. Norgesturné kan gjøre noe med det.

  • Musikk

FALLER: Bjørn Hellfucks debutalbum «Innforjævlig» har gått fra en 5. plass til en 29. plass på VG-listen – og fra en 1. til 8. plass på BAs Topp 20.

Med 3500 solgte plater på tre uker har den grisete bergenseren passert salgstallene på William Hut, Nathalie Nordnes og Mathias Tellez sine plater i fjor.

– Er dere fornøyd med det?

– Vi er godt fornøyd med starten av platesalget. Singelen «Krabbeklo» har allerede solgt til gull med 5000 eks, og vi er i god tro på at albumet vil leve sitt eget liv i tiden framover, sier manager Dag Myran-Håland.

UTSOLGT: Han mener Hellfuck har gått fra å være et bergensfenomen til å favne hele landet. Og peker på at han gjør hele 40 konserter på norgesturnéen sin.

– John Dee i Oslo 20. mars, med plass til 400, er utsolgt. Ny konsert er derfor satt opp på Rockefeller 14. mai. I Trondheim ble Klubbsalen på Studentersamfundet for liten, forteller manageren.

Den maskerte griserockeren er også klar for russens landstreff på Lillehammer 1. mai.

I sommer skal Hellfuck spre sitt vulgære budskap på Steinkjerfestivalen, Sommerfestivalen, Utkantfestivalen, Målrock og Raumarock.