Hitparade fra a-ha

Bildeserie

Bergen Folkefest: A-ha-konserten i 2004

Morten Harket i a-ha på Bergen Folkefest.
Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Over 20 000 bergensere jublet da a-ha åpnet konserten med «Forever Not Yours». Deretter kom hit'ene på rekke og rad.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Til og med været var på arrangørenes side: Bare minutter før det norske storbandet gikk på scenen kom solen og avløste duskregnet.

– Hei, det er jo sol her. Det er forresten alltid godt vær i Bergen, ropte Magne Furuholmen fra scenen, og ble svart med jubel. Det var etter at A-ha hadde startet konserten på Torget med Forever not yours og Minor Earth Major Sky.

KOM FRA BRASIL

Men det var først da A-ha dro frem de gamle hitene at gruppen virkelig våknet.

Under låtene I've Been Losing You og The Blood that Moves Your Body hoppet publikum taktfast opp og ned, og gamle som unge klappet takten.

Den norske 80-tallsgruppen har fans over hele verden. Mange av de mest trofaste tilhengerne hadde funnet veien til Bergen. Dette har nok ikke minst sammenheng med at konserten var en av svært få gruppen spiller i år.

– A-ha rører ved noe inni meg. Jeg må høre konsertene deres, sier brasilianeren Christian Blum (28) til BA.

Han har tidligere opplevd gruppen live tre ganger i Brasil, og tre ganger i Russland. Så sent som i fjor reiste han til Trondheim for å se heltene opptre.

– Jeg reiser alltid alene, men det blir aldri ensomt. Vi er mange som reiser verden rundt for å høre A-ha spille, og jeg pleier alltid å støte på de samme folkene når jeg er på tur. Bare i dag har jeg møtt en danske og noen russere som jeg også har vært på konsert med før, forteller Blum.

– Oppvarmingsartisten var også svært bra. Hva heter han? Magnet, sier du? Jeg skal kjøpe CD-en hans i morgen, sier den Norgesfrelste brasilianeren.

Og da Morten, Magne og Paal kom på scenen like før klokken 2230 var lykken komplett for ham og de andre som var kommet ens ærend til Bergen.

Torget og lekteren foran scenen var fylt opp av et feststemt publikum, like mange fikk med seg konserten fra «galleri-plass» fra altaner og tak på de mange bygningene i sentrum.

Artikkeltags