– Faren min er musiker og har vært nominert til Spellemann med «Good Time Charlie.» Jeg har drømt om å bli nominert og få Spellemann siden jeg var liten, sa Thea Hjelmeland til BA tidligere denne uken.

Lørdag kveld gikk Spellemannsprisen av stabelen i Stavanger konserthus, og Hjelmeland var nominert i to kategorier, indiepop og tekstforfatter for «Solar Plexus».

«Solar Plexus» ble sluppet 4. september i år og er en folk-pop plate med sterke røtter i verdensmusikken. Albumet har rullet både femmere og seksere på terningen og havnet på en rekke topplister for 2014, og Hjelmeland har vært kontinuerlig i medias søkelys siden utgivelsen i september.

Ble skjelven

– Det er bare så stas. Jeg skalv da jeg fikk den telefonen. Da jeg hørte at jeg var nominert i to kategorier, måtte jeg bare legge på, sier hun.

Det var en glad Hjelmeland som gikk på scenen for å motta prisen indiepop.

– Denne platen er mye mer enn en plate. Jeg har bearbeidet et kaos av følelser og må takke foreldrene mine som har lært med å bruke musikken for å jobbe gjennom følelser, sa hun i talen sin.

Hjelmeland fortalte denne uken at hun selv sydde kjole for anledningen.

– Jeg kan love at det ikke blir grått, sa artisten. Og grått ble det ikke. Hjelmeland utmerket seg i knallrosa kjole med tyll og fjær.

Disse har vunnet pris:

Årets nykommer – Emilie Nicolas

Tekstforfatter – Siri Nilsen

Beste komponist – Ingrid Helen Håvik

Årets hit – Admiral P feat, Nico D, «Engel»

Årets hederspris – Morten Abel

Årets popgruppe – Highasakite

Årets popsolist - Emilie Nicolas

Jazz - Marius Neset/Trondheim Jazzorchestra

Urban - Store P

Barnemusikk - Christine Sandtorv

Country- Claudia Scott

Årets Spellemann - Nico & Vinz