Norges beste

HP Gundersen og hans The Last Hurrah!! roses opp i skyene. Nå har VG kåret debutalbumet til landets beste i 2011.

HP Gundersen og hans The Last Hurrah!! roses opp i skyene. Nå har VG kåret debutalbumet til landets beste i 2011. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

HP Gundersen-prosjekt til topps over årets album i VG.

DEL

Tidligere i år kom The Last Hurrah!! ut med albumet «Spiritual Non-Believers». BA gav Rune Grammofon-utgivelsen terningkast 5. Albumet fikk det samme av VG, som i sin kåring av årets beste norske album har ryddet plass for bergensbandet helt på toppen av listen.

Dagsavisen ga seg ende over, ga albumet en sekser med følgende beskrivelse «Med The Last Hurrah!! har han laget sitt livsverk» da albumet kom i mars. MOJO likte platen så godt at de inviterte bandet til å bidra på deres hyllest av Pink Floyds album «Dark Side of The Moon».

– Det er ingen overdrivelse å si at jeg ble veldig, veldig overrasket, sier Gundersen om VG-kåringen.

– Hvorfor tror du denne platen treffer?

– Jeg vet ikke. Det er i utgangspunktet et rent eksperiment. Platen er spilt inn i et minimalt lydstudio og er egentlig kun med meg og Heidi (Torsvik journ.anm.) som bidrar på vokal. Den har blitt ekstatisk mottatt i utlandet og ikke fått noe under terningkast 5 her hjemme. Det har egentlig bare ballet på seg.

I utgangspunktet trodde ikke Gundersen at noen i det hele tatt ville gi ut «Spiritual Non-Believers».

– Jeg trodde ikke noen ville gi det ut på vanlig måte. Jeg ringte Rune Grammofon egentlig bare for å sjekke om han ville høre på det, ikke for å fiske etter en avtale, sier han.

The Last Hurrah!! har det siste halvannet året blitt transformert inn i et bandformat. 9. desember slippes EP-en «The Great Gig In Disquise». Dagen etter er det konsert på Chagall.

– Jeg kjenner bare en helt ekstrem glede ved å jobbe med dette.

Artikkeltags