Gå til sidens hovedinnhold

Over for Vinskvetten

Artikkelen er over 13 år gammel

Etter 33 år er det slutt for den populære gruppen fra Råthålo i Salhus.

140 000 solgte plater, tre gullplater, flere tusen solgte DVD-er, tv-showet "Livet i Råthåla" og flere revyer. Det er noe av det "Skvetten" har på den artistiske cven sin.

Vinskvetten har siden 1975 underholdt hele landet med sin spesielle humor, men nå er det over.

- I utgangspunktet er det slutt nå, sier bassist Gunnar Låstad til NRK Hordaland.

AVSLUTTER: Den populære gjengen fra Rothålo holder i høst showet "No Kjem Dei Tre Siste" på Rick’s Teater.

Dette skal være en karriereoppsummering med deres beste og mest kjente låter.

- Vi vil være veldig forsiktige med å si helt sikkert at vi gir oss, for man vet jo aldri hva som kan skje etter fem år, legger Låstad til.

POPULÆRE: Gruppen består av Bjørn Jensen, Gunnar Låstad, Jarle Farestveit, Øyvind Østerbø, Gunnar Polden og Arild Totland. Sistnevnte bekrefter at fansen må godta at det er over.

- Vinskvetten vil nok bestå på en eller annen måte, men dette er siste gang folk har muligheten til å se oss slik. Det blir ikke flere show eller plater. I alle fall slik det ser ut nå.

- Vi har holdt på lenge. Det er alltid tungt å begynne på noe nytt igjen, legger Farestveit til.

HØSTENS SHOW: Overfor NRK Hordaland vil ingen av de seks medlemmene røpe for mye av innholdet i høstens show, men de lover at det også blir noen nye elementer i forestillingen.

- Låtene er satt i en ny kontekst, med en del nye historier, sier Østerbø.

- Vi har jo fått regissør, så her er en rød tråd i forestillingen fra A til Å. Det hele begynner med at vi har havnet på aldershjem, forteller Jensen.

Gruppen ble den gangen stiftet som en parodi på Salhuskvintetten. Siden har de blitt kjent med sina mange plater og show. Karene ble mest kjent med låten "Peder fergebillettør".

Første gullplate fikk de i 1988 for "Platå", etterfulgt av "På helså Laus" i 1991. I 1997 fikk de tredje gullplate for "Rånnyen og Kveitebollen".

Til sammen har de solgt 141 000 plater!