Med 126 millioner streaminger er singelen til fanabuen Alan Walker, «Faded» blitt en internasjonal hit av dimensjoner. 18-åringen debuterte også som liveartist under X-games på Tøyen forrige helg.

Topper Shazam

Ikke bare er han blitt en storfisk på Spotify. Ifølge VG, topper han mobilsøketjenesten Shazams liste over låten flest mennesker i verden søker opp nå.

– Det er sjelden vare for norske artister å nå så høyt på Shazam, og det er uten tvil en viktig milepæl for Alan Walker, spesielt for låten «Faded», sier Gunnar Greve, som leder managementet til artisten fra Fana.

Storsuksessen «Faded»

Når artisten nå har solgt over en million nedlastinger, regnes Alan Walker som den artisten som har produsert tidenes største hits fra Norge.

– Hvor langt kan Walker nå, med den umiddelbare suksessen han har hatt?

– Jeg tror han kan nå veldig langt. Helt fra jeg sjekket ham ut på YouTube for første gang på våren i fjor, har jeg hatt en følelse av at dette kan bli veldig stort. Jeg tror jeg aldri har fått arbeide med noen som har hans evne og sans for å skape gode melodier, sier Idol-dommeren til BA.

Norsk-Engelske Alan Walker ble oppdaget gjennom sine videoslipp på YouTube. Han lastet ned sin første låt i 2012, og siden har det bare eksplodert for bergenseren. I 2014 ga han ut sin første offisielle singel, «Fade». Det er videreførelsen av den låten, under navnet «Faded» som nå topper søkelisten på Shazam.

Kommer nytt i vår

– Med din erfaring fra musikkbransjen, hva er det som gjør Alan Walkers musikk så utrolig populær?

– Den skiller seg ut. Walkers musikk bygger broen mellom EDM og pop på mesterlig vis. Han representerer et uttrykk og en stil som er særegen. Mest av alt tror jeg han er populær fordi han er fantastisk talentfull, sier Greve.

–  Men hva skal Alan Walker gjøre fremover?

– Jobbe, kommer det kontant fra manageren.

Han kan ikke si når det kommer et album fra stjerneskuddet på verdens musikalske himmel, men han lover en ting til verdens fans.

- Det kommer en ny låt fra Alan Walker i løpet av våren, sier Greve.

I godt selskap

«Faded» er en vokalversjon av Walkers første singel. Låten toppet Spotifys lister på under to uker, og klatret helt til topps på VG-listen den første uken. Låten var nummer 13 på Billboard Hot Dance/Electronic Songs-liste og den lå lenge som nummer ti på Spotifys Globale toppliste – i selskap med store stjerner som Adele og Justin Bieber.

I 2014 signerte Alan Walker kontrakt med plateselskapet NoCopyrightSounds, som ga ut låten «Fade» august 2014. «Faded» ble gitt ut av Sony Music Sweden, som han skrev kontrakt med i fjor sommer. Kygo er også en del av Sony-familien.

 

Dette har Alan Walker klart på tre måneder:

 • Solgt en million singler verden over.
 • Toppet hitlistene i Tyskland, Sveits, Østerrike, Norge, Sverige og Finland.
 • Blitt streamet over 123 millioner ganger på Spotify.
 • Toppet Spotify-listen i flere land, og ligger som nummer seks på Spotify sin egen verdensranking.
 • Ligger og vaker i toppen av søkefavorittene til Shazam verden over, og topper søkelistene i Tyskland, Norge, Danmark, Finland, Østerrike, Sveits, Belgia og Polen.
 • Er en av de mest nedlastede artistene på iTunes.
 • Har blitt sett av 37 millioner seere på YouTube.
 • Ligger på 17. plass på European Airplay Chart denne uken.
 • Har solgt til fire platinaplater i Sverge, tre platinaplater i Norge og en i Finland. Alan Walker har solgt til gullplate i Danmark, Nederland og Sveits.
 • «Faded» er en av ti låter som gjentatte ganger blir spilt på Radio1-kanaler verden over.
 • BBC Radion 1 kåret «Faded» til låt nummer en i Storbritannia forrige lørdag.