Sniktitternes panorama

Bildeserie

Bergen Folkefest: A-ha-konserten i 2004

Morten Harket i a-ha på Bergen Folkefest.
Artikkelen er over 13 år gammel

Bergen sydet av liv, og konsertene på Torget ble en eneste stor folkefest i går. Og bergensernes nye folkesport er utvilsomt sniktitting&

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Ut fra vinduer, hotellterasser, fra båter på sjøen, over gjerder, inn små hull i presenningen – påfunnene var mange og kreative.

– Jeg prøver å ringe a-ha-guttene så ofte jeg kan, men de svarer jo aldri, sier Hogne Hosøy spøkefullt om sitt forhold til den norske trioen.

Vennegjengen bare ler. De har leid flere rom på Strand Hotell, og har panoramautsikt fra takterassen til folkelivet der nede.

– Vi betaler jo mer for å bo her enn vi hadde gjort for billetter, men her oppe slipper vi trengselen. Dessuten ser vi veldig godt, sier Therese Smith-Jansen.

– STEMNINGEN FENGER

Natten på Strand hadde vært planlagt lenge, og vennegjengen var ikke de eneste som hadde funnet veien dit. Hotellet var fullt – gjester var til og med sjekket inn på konferanserom. Og plakater med instruksjoner om når konsertene begynte – på spansk – var hengt opp i resepsjonen.

– Vi koser oss veldig her oppe, annonserer den lystige gjengen.

– Men det kunne like gjerne vært noen andre som spilte. Det er mest stemningen som fenger, sier de.

Bergensere som ikke hadde funnet veien i høyden, brukte kanskje det våte element til å boltre seg i. Langs alle kaier og brygger lå det tett med båter i går, og noen lå bare midt utpå fjorden, mens festen var i god gang på dekk.

– Det er jeg som er den stor a-ha-fanen ombord, roper Robert Låstad fra en snekke ved Strandkaien.

– Det er litt på grunn av Kristian Valens Harket-parodi – jeg er i grunnen litt i tvil om hvem av dem som er best i rollen som Morten. Men de er jo et forbannet godt band også, mener han.

MED KIKKERT

Søstrene Kine og Henriette H. Furnes hadde funnet seg til rette med kikkert i vinduet til pappas kontor over Harbour kafé. Med seg har de venninnen Camilla L. Tøsdal. Derfra har de god utsikt mot scenen på lekteren.

– Take On Me er den beste a-ha-låten, mener jentene.

Den måtte de vente på. Hele arrangementet var halvannen time forsinket i går. Konsertarenaen på Torget ble først åpnet for publikum nærmere klokken 1935.

Mange hadde da ventet siden klokken 1800 i køen foran inngangen. Torghandlerne og politiet må ta skylddeling for det.

Førstnevnte var sene med å rigge ned sine boder, og politiet måtte sikkerhetsklarere lekteren før det gikk an å slippe folk inn.

Magnet gikk på scenen 2030 – en halv time etter skjema. a-ha var først på plass klokken 2220. Da tittet solen frem, og 20 000 elleville bergensere fikk det de hadde ventet på.

Artikkeltags