I sommer ble det kjent at pianoesset ikke lenger var single.

– Jeg har hatt kjæreste ganske lenge, men nå har det blitt mer alvorlig. Vi er mye sammen. Hun skal være med til Hardangervidda, og vi har vært på festival i Lofoten. Hun er fra Bodø, fortalte Andsnes til Haugesunds avis juli.

FORELSKET: Lørdag skrev VGHelg at Andnes blir samboer. Den utvalgte er 33 år gamle Ragnhild Lothe, opprinnelig fra Bodø. Hun er hornist i Bergen Filharmoniske Orkester.

– Jeg har bestemt meg for å ikke uttale meg om vårt forhold i media, skriver samboeren Ragnhild Lothe i en tekstmelding til Haugesunds Avis.

Andsnes er litt mer meddelsom:

VAR RASTLØS: – Jeg har vært ungkar i så mange år at det tok litt tid for meg å forstå at jeg faktisk kan være i et forhold. Dette livet er jo sånn; du er alltid på reise, alltid rastløs. Men i de siste par årene har jeg begynt å venne meg til tanken, og nå gleder jeg meg til å dele livet med henne, sa Andsnes i VG.

Lothe har et tett program med Harmonien fremover. Først til uken når ». Deretter skal Jan Eggum bruke orkesteret 18., 29. og 20. februar i Grighallen. I mars er det først konsert med Truls Mørk, før de skal turnere i Tyskland og Danmark.

Andsnes vil på sin side trappe ned turnévirksomheten i tiden som kommer.