The Afeeliated sikter høyt

John Derek Bishop i duoen The Afeeliated.

John Derek Bishop i duoen The Afeeliated. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

- Hvis noen ber oss om å forandre noe for å selge mer, kan de glemme vår signatur, sier John Derek Bishop.

DEL

På årets Bylarm gjorde de bergensbaserte musikerne John Derek Bishop alias Beatmaker Bishop og Eivind Øygarden alias Mc Ivy League inntrykk. Det førte til at hip hop-Norge fikk øynene opp for guttene.

The Afeeliated høster gode kritikker i det norske undergrunnsmiljø­et. Med kjapp intellektuell lyrikk og spesielle beats, gjør de sin helt egen greie.

BERGENSPRODUSERT: Guttene har blitt spilt mye på P3, og er nå ute med videoen til lå­ten "My Man" på blant annet kingsize og YouTube.

- Den har allerede 2500 treff, som er mye for norsk hip hop, sier Bishop.

Videoen er laget av Noroff-studentene Kieran Kolle og Jonas Langer.

Guttene henter inspirasjon fra blant andre Beastie Boys og The Pharcyde, og lager sin egen vri med et lokalt tema. Videoen er blant annet spilt inn under Puddefjordsbruen.

- Det er mye improvisasjon, men jeg hadde et bilde av hvordan det skulle bli når vi begynte, sier Kieran Kolle.

- Filmen er strippet for puppedamer og fete biler, legger han til.

MIXTAPE: På nettet finnes allerede smakebiter fra duoens kommende mixtape. Der ligger lå­tene "All Day", "Rooftop" og "My Man".

Grunnen til at de gir ut en mixtape og ikke et album, er fordi de forsatt er i en prosess der de holder på å spikre musikkstilen sin.

- Vi ønsker å finne vår greie ved hjelp av et par mixtaper. Forventningene er ikke like høye til dem som til et album, sier Bishop.

- For oss er det viktig å lage noe som kan gjenkjennes. Det er med denne første mixtapen vi skal sette standarden, sier han.

Selskapet Manisk Lyd fra Stavanger har hjulpet karene med utgivelsen. De står bak cover og promotering.

Forløpig er det ingen som har stått i kø for å gi ut musikken til de to musikerne. Bishop selv tror det er fordi det ikke er kommersielt nok.

- Hvis noen ber oss om å forandre noe for å selge mer, kan de glemme vår signatur.

- Det essensielle for meg er å lage god musikk, sier han.

Artikkeltags