– Vårt mål er å få stor oppmerksomhet rundt Norge og norske artister. Det er også viktig å gjøre noe for yngre målgrupper. Dette er noe vi gleder oss veldig til, sier Jon Oppdal i den norske ambassaden til BA.

30 norske artister står på spilleplanen denne kvelden på den kjente klubben Fabric i London. Ola Smith-Simonsen, alias DJ Olanskii, står bak initiativet, som hadde sitt utspring fra Notting Hill Art Club.

Blant artistene finner vi populære navn som Satyricon, Madrugada, WE, Magne Furuholmen, King Midas, Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft, Jan Bang, Frost og en rekke andre klubbmusikere.

FRISK LUFT

Annie, Mikal Telle og Bjørn Torske skal være DJ'er i noen av rommene på klubben som tar flere tusen mennesker.

– Jeg vet lite om konserten, men Fabric er en av de mest kommersielle klubbscenene i London. De store navnene spiller der, sier Telle til BA.

Trolig blir dette den største mønstring noensinne av norske artister utenfor Norge. Det er Norge 2005 som har gjort dette mulig, i samarbeid med ulike sponsorer.

Den norske ambassaden i London går inn med 210 000 kroner i rene penger. Dette inkluderer også innspilling av en CD myntet på pressen og bransjefolk i England.

Budsjettet totalt nærmer seg en halv million kroner.

– Arbeidstittelen vår er «100 år i friluft», sier Oppdal.

Ambassaden har også planer om å to større musikkmønstringer senere på året i London, en for elektronika og en for klassisk musikk.

BBC vil ta opp alle konsertene for spilling på kanalens ulike radiostasjoner.