Tomine (13) skal synge i operaen

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Tolv år gammel ble hun sammenlignet med Sissel Kyrkjebø. Nå skal hun synge i operaen.

DEL

Tomine Mikkeline Eide har de siste årene gjort seg bemerket i kulturkretser med både sangstemme og skuespillerevner. Med roller i teateroppsetninger som «Les Misérables», «Svartediket» og «Et bedre sted», er hun allerede erfaren som artist, til tross for at hun ikke begynte å synge aktivt før hun var ni. Men den unge alderen hindret henne ikke i å vinne Ungdommens Musikkmesterskap i fjor, selv om det var nære på.

– Jeg gikk i første omgang videre fra Bergen og skulle delta i finalen, men så fikk jeg beskjed om at det ikke var noen klassiske sangere på min alder, forteller Tomine.

Resultatet ble at hun måtte konkurrere i en eldre aldersgruppe, der hun stakk av med førsteprisen.

– Og da vant jeg to konserter: En balkongkonsert ved Den Norske Opera 2. påskedag, og en i Drøbak kirke i høst. Jeg gleder meg veldig. Å få synge ved operaen blir fantastisk! forteller hun begeistret.

I programmet for påskekonserten er det satt av intet mindre enn 15 minutter til det unge talentet. Kvarteret skal hun fylle med fem sanger, deriblant «Solveigs sang» av Grieg og Ole Bulls «Seterjentens søndag». Sangvalget er gjort i samråd med sangpedagogen hennes, Anne Fiskeseth Larsen.

– Hun finner sanger som passer til stemmen min, slik at det ikke blir helt feil, ler Tomine. Hun er full av lovord overfor Larsen, som hun gir mye av æren for fremgangen.

– Å gå til henne har vært til veldig mye hjelp. Etter jeg begynte hos Anne, har det bare gått rett oppover, roser hun.

Mye tid går med til musikken, som åpenbart ligger til familien. Storebroren Tobias Eide spiller cello, og begynner på Griegakademiet til høsten. Tomine forteller at de fra tid til annen øver sammen, og at de særlig liker å spille «Sommernatt ved fjorden». Øve gjør hun daglig, og i tillegg til de to nevnte konsertene, har Igor Rybak, faren til Alexander Rybak, funnet en italiensk arie hun skal synge ved et kurs for barne- og symfoniorkestre på Halsnøy i August. Hun føler likevel ikke at aktivitetsnivået går utover fritiden.

– Om det blir ferie på meg? For meg er det ferie når jeg synger, for det er noe jeg virkelig liker. Hadde jeg ikke likt sang, ville jeg nok ikke holdt på med det heller, konstaterer hun.

Artikkeltags