– Var med i for mange band

Musiker Kjetil Møster har vært innom alt fra samtidsmusikk og elektrisk frijazz til rock og heavy metal. ? Jeg blir litt svimmel, innrømmer han (23.02.2009).

Musiker Kjetil Møster har vært innom alt fra samtidsmusikk og elektrisk frijazz til rock og heavy metal. ? Jeg blir litt svimmel, innrømmer han (23.02.2009). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Jazzmusiker Kjetil Møster (32) har mange baller i luften. Så mange at han til slutt måtte si stopp.

DEL

The Core, Zanussi 5, Datarock, Ultralyd, MZN3, Trinity, Brat, Action Jazz, Gibrish, King Midas og Chrimetime Orchestra er bare noen av bandene Kjetil Møster har vært involvert i.

– På to uker har jeg gjort 11 konserter med fem forskjellige prosjekter. Jeg har spilt samtidsmusikk, elektrisk frijazz og 1960-talls modaljazz, i tillegg til å stå på scenen med Datarock og Syntax TerrOrkester, forteller musikeren til BA.

Egentlig bestemte han seg for å slutte med den omfattende sjongleringen for ett og et halvt år siden.

– Jeg var med i alt for mange band. Til slutt blir man lei, sliten og umotivert. Jeg valgte å satse på Datarock som et hovedprosjekt, og kun gjøre andre småprosjekter innimellom, sier Møster.

NYTT PROSJEKT: Likevel blir det mye jobbing på musikeren. I 2007 gjorde han over 150 konserter med Datarock, i 2008 mer enn 100. Og på fredag står han på scenen på USF Verftet med enda et nytt prosjekt.

– Jeg har valgt musikere fra øverste hylle, sier Møster, som er førstemann ut i Bergen Jazzforum sin sessionserie.

Med seg på scenen har han Ole Morten Vågan, Stian Westerhus, Kenneth Kapstad og Bjørnar Habbestad, som alle er kjente navn fra den norske jazzscenen.

– De er musikere jeg har spilt litt med før, og som jeg har hatt lyst til å jobbe mer med. Vi improviserer mye. Musikken kan gå i mange retninger, sier han.

PROFESJONELL: Kjetil Møster har drevet med musikk siden han var seks. Bergensmusikeren startet karrieren på trekkspill og kornett, før han som 7-åring lærte seg å spille gitar helt på egenhånd.

Fire år senere var det enda et nytt instrument som fanget interessen hans.

– Jeg så en på TV som spilte saksofon. På den tiden var det ikke så kult å spille trekkspill lenger, sier han og smiler.

– Musikken var aldri et bevisst valg for meg. Det kom helt naturlig. Da jeg var 15 bestemte jeg meg for å bli profesjonell, forteller han.

GRIEGHALLEN: I høst flyttet bergensmusikeren tilbake til hjembyen. Til våren er han aktuell med Festspill-forestillingen «J. A. Løtvedt på verdenshavene».

Med seg på prosjektet har Møster Ultralyd, Fredrik Saroea, og broren Morten Traavik, kjent fra kunstprosjektet «Miss Landmine».

– Jeg er utrolig spent på å spille i Grieghallen med et band som Ultralyd. Musikken er vanskelig å sette i bås. Det er ikke jazz, klassisk eller rock, men inneholder fin, rolig, åpen og tidvis melodiøs musikk, sier musikeren til BA.

Artikkeltags