Gå til sidens hovedinnhold

Vil plage radiofolket

Artikkelen er over 10 år gammel

Put your hands up for Neo-Tokyo er Ekkofestklare og har debutalbumet i boks. I hvert fall på papiret.

PYHUFNT, som de også kalles, har vaket en stund i den mangslungne bergenske vannskorpen - helt siden låten «The Blood of Brethren» ble kåret til ukens urørt på P3 i oktober 2009. Nå har virksomheten blitt mer formalisert, som grunnlegger Njål Paulsberg beskriver det. Singelen «The Ghost» kan høres på nett, albumet skal være ferdig før jul og i høst spiller de på Ekkofestivalen.

– Jeg har vel blitt flinkere til å fullføre ting, tidligere kunne jeg lage veldig mange skisser og hoppe litt mellom. Albumet som vi jobber med nå har vi ferdig låtliste på og alt er på en måte klart. Det skal bare spilles inn, sier Paulsberg til BA

PYHUFNT-medlemmene spiller (selvfølgelig) i andre band også. Paulsberg og Matias Tellez er blant annet med i Young Dreams.

Les mer: Den nye måten å selge musikk på?

Maskinisten
I siviltjenesten jobbet Paulsberg som kinomaskinist på Cinemateket, en jobb han fortsatt tar vakter på og tjener penger på i tillegg til sporadisk DJ-jobbing. Put your hands up for Neo-Tokyo er foreløpig ingen skattekiste, rent økonomisk.

– Det er blitt gradvis mer semiprofesjonelt...eller profesjonelt uten at man tjener penger på det.

Tiltalende
Nabovarsel-grunnlegger Emilio Sanhueza utvider klubbkonseptet Nabovarsel i sommer til også å bli et plateselskap når «The Ghost» slippes digitalt. For kort tid siden ble låten plukket ut til «Song of the day» hos musikknettstedet The Line of Best Fit. En fornøyd Sanhueza ytret på Twitter at han var «stolt som en hane over at bergenske, sære og utilgjengelige PYHUFNT velges ut som «Song of the Day».

– Vi prøver å lage noe som er tiltalende så får det være opp til andre å vurdere om det er tilgjengelig eller ikke. Det er uansett ikke fokuset. Jeg synes at jeg lager refrenger som nesten tenderer i danseballader. Men samtidig må det være en kontrast der for at det skal bli interessant. Hvis vi klarer å plage noen radiofolk med et kjempefint refreng som de de tenker «Jøss, denne kan vi liste», før en skikkelig kontrast smeller inn har vi lykkes, smiler han lurt.

Rajko Müller aka Isolée, Gala Drop, Sail A Whale og Atom er allerede klare for årets Ekkofestival som går av stabelen mellom 23. september og 1. oktober.