– Vil satse på soul

Artikkelen er over 14 år gammel

Et knapt halvår etter at hun samlet fullt hus på Nattjazz er Lisa Nilsson tilbake i Bergen. I bagasjen har hun nye plateplaner.

DEL

18. oktober kommer Lisa Nilsson tilbake til Bergen for å synge i Grieghallen. Hun husker godt Nattjazz-konserten i mai.

– Det var koselig – og mye mer folk enn jeg hadde forventet, utbryter hun.

Svensken benyttet anledningen til å bli mer kjent med Bergen.

– Jeg tok banen opp til toppen, promenerte i byen og spiste middag i havnen. Det er en veldig vakker by, skryter hun. For tiden planlegger hun mer eksotiske reiser. Afrika og Brasil står på ønskelisten.

– Når du reiser, skjer det mye i hodet. Det pleier å sette fart på ideene.

UNGKAREN

Og Lisa har flere album i hodet.

– Det jeg har lengtet mest etter å gjøre, er nok en soulskive. Men det kan hende jeg spiller inn en plate med jazzstandarder også, når våren kommer. Det har jeg alltid hatt lyst til. Et sted mellom soul, jazz og pop blir det i hvert fall.

Selv hører sangeren både på brasiliansk og afrikansk musikk, jazz, klassisk og gammel soul.

– Det er musikk for forskjellige stemninger. Jeg kjenner det nå som jeg bor alene, at musikkvalget går på instinkt hele tiden, sier Nilsson som er singel etter skilsmissen fra gitaristen Henrik Janson.

– Det er underbart! stråler hun. Og smiler bare av ekteskapstilbudene hun får på websiden sin.

– Er svenske kvinner mer sensuelle enn norske?

– Nei, jeg tror ikke det er noen forskjell. Men jeg har selv opplevd at jeg er mer spennende og eksotisk i Norge og Danmark enn i Sverige. Det holder å komme fra et annet land, smiler hun.

TV-serien «Ungkaren» har også bidratt til å vekke norske menns interesse for svenske kvinner.

– Jeg har sett noen sekunder av det, og syntes det var ubehagelig. Det er bare enda et program i raden av underutviklende TV, mener Lisa Nilsson.

– «Ungkaren» er utleverende og fornedrende for kvinner. De blir bedømt etter utseendet, og ungkaren som bedømmer dem, er gjerne dum og pen. Det føles feil, sier svenskenes sangdiva.

Artikkeltags