– I dag viser vi at vi er samlet, og vi viser at vi ikke er skremt. Det er ikke bare muslimer her, men folk som har medfølelse for muslimer etter de forferdelige terroraksjonene, sier styreleder for Bergen Moské Badreddine Maizi.

Han talte da bergenske muslimer tok til gatene lørdag ettermiddag for å vise motstand mot muslim-hat i etterkant av terrorangrepet i byen Christchurch på New Zealand. 49 muslimer mistet livet i fredagens terrorhandling, og flere titalls ble skadd, da en mann angrep to ulike moskeer under fredagsbønnen.

Nå mener Maizi at islam-hatet har gått for langt, og at det er på tide å ta et oppgjør.

– Vi må vise at vi står sammen om dette, og at det skal være lov å praktisere sin religion uten å måtte føle seg utrygg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Trusselbrev

Kun dager før den forferdelige terroraksjonen på New Zealand, mottok Bergen Moské ett trusselbrev fra en til nå ukjent person.

BA har fått tilgang til trusselbrevet der det blant annet står:

«Afrikanere og muslimer er rømlinger som prøver å utnytte den norske velferden. Langsomt suger de ut livskraften av de norske samfunnet(...)Knus Islam før Islam knuser deg».

Bergen Moské har i etterkant anmeldt trusselbrevet til politiet.

Maizi mener imidlertid dette bare er ett eksempel på de farlige holdningene som eksisterer i samfunnet. Ofte mottar de e-poster med ukvemsord.

– Folk misforstår islam, og de er ikke interesserte i å vite hvem vi er. Vi har bevisbyrden. Det er vi som til stadighet må bevise at vi ikke er terrorister, at vi ikke snylter på staten og at vi prøver å integrere oss. Vi prøver å gjøre det beste ut av det hver eneste dag og vi jobber hardt. Vi er stolte nordmenn og det er ingen av oss som prøver å snylte på staten, vi vil bidra like mye som alle andre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Politikerne må handle

– Det er ikke politiets feil at de ikke får løst det, det er politikerne som må bevilge dem penger, sier Maizi.

Han mener politikerne gjør for lite når det kommet til å bekjempe hat mot muslimer.

– Politikerne snakker om veldig mye fint, men nå er det vår tur til å utfordre dem på at de må gjøre ord til handling. De må kalle en spade for en spade. Dette er ikke et angrep på innvandring, det er et målrettet angrep mot muslimer, påpeker Maizi som mener mediene også må bli flinkere til å inkludere muslimer.

– Hver gang det er snakk om islam, er det en eller annen islamekspert i studio. Hvorfor inviterer de aldri oss? Hvorfor snakker de aldri med dem som faktisk praktiserer og lever i religionen?