Mystisk hvitt pulver var hornsalt

Nødetatene rykket ut da den dramatiske meldingen kom.

Nødetatene rykket ut da den dramatiske meldingen kom. Foto:

Fire ble evakuert og en mann sendt til sykehus da pulveret ble funnet i en konvolutt sendt til Høyland Offshore.

DEL

Det hvite pulveret som fikk alarmen til å gå da det dukket opp i posten til Høyland Offshore på Sotra utenfor Bergen, var hornsalt, viser foreløpige analyser.

Politioverbetjent Sven Erik Midthjell i Askøy og Øygarden sier til Bergens Tidende at pulveret ble funnet å være ammoniumbikarbonat, bedre kjent som hornsalt eller hjortetakksalt. Pulveret vil uansett bli sendt Kripos for endelig analyse.

Fire ansatte ble eksponert for pulveret, som kom i en postforsendelse til rederiet Hoøyland Offshore på Sotra. Én av dem måtte til sykehus for isolasjon og observasjon.

Saken etterforskes som en grov trusselsak, uavhengig av pulverets beskaffenhet.

Ifølge daglig leder Trym Jacobsen i Hoyland Offshore var konvolutten stilet til redningsskipet Ocean Viking. Fartøyet er en gjenganger i nyhetsbildet på grunn av dets oppdrag for organisasjonen SOS Méditerranée i Middelhavet, der det henter opp flyktninger fra båter.

– Vi vil prøve å spore hvor brevet har kommet fra. Men et brev som har vært igjennom posten, er jo håndtert av et visst antall personer, så det vil normalt sette seg en del spor og fingeravtrykk – noe som kan gjøre jobben krevende, sa fungerende lensmann Torbjørn Mørk i Askøy og Øygarden til NTB i forrige uke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken