I 21-tiden søndag 24. oktober er det uvanlig mye vann og sterk strøm i Longvotni på Kvamskogen, på grunn av snøsmelting og kraftig nedbør.

Tre personer og en hund skal krysse vannet fra hyttene på sørsiden over til parkeringsplassen, rundt 150 meter fra utløpet. Men noe går galt.

Et familiemedlem står igjen på land og blir hjelpeløst vitne til at båten forsvinner i natten, og blir ført mot den kraftige Tokagjelsfossen.

Gruppen skal ha prøvd å krysse vannet ved dette tauet.

Klokken 2200 melder 110-sentralen om et pågående søk etter savnede.

Det fryktes at de har falt utfor fossen.

De som befant seg i båten var Kjell Arne Pedersen (64), ekteparet Ruth Wathne (68) og Nils Johan Bårdsen (72), samt hunden Leo.

Nødetatene og frivillige mobiliseres raskt til en omfattende redningsaksjon langs Tokagjelselven, Movatnet og i havnebassenget i Norheimsund. 

Et svært krevende søk er i gang. Søket skal vise seg å pågå i lang tid.

Dagen etter ulykken blir det funnet en båt på nedsiden av fossen i Tokagjelet.

Politiet antar at det er samme båt som de savnede brukte i forsøket på å krysse elven. Natten før ble det også funnet en åre.

Det er voldsomme krefter som er i sving i Tokagjelet. Ove Haugen fra elveredningsgruppen til Eid Røde Kors må fires ned i kurv i det dype gjelet.

Midt i den frådende elven bruker Haugen undervannskamera for å søke etter tegn til de savnede.

Et døgn etter ulykken sier politiet at de nå søker etter antatt omkomne. Det er gått for lang tid til at det er særlig håp om å finne de savnede i live.

Søket fortsetter med uendret styrke tirsdag og onsdag. Her forsøker Tor Olav Kalberg fra Hordaland alpine redningsgruppe å ta seg ned til elven.

Det blir gjort funn av klær og andre gjenstander.

Været er ikke på letemannskapets side. Torsdag er det så høy vannføring i Tokagjelet at de må holde seg til strand- og overflatesøk i Movatnet og deler av Hardangerfjorden.

To omkomne ble funnet i Tokagjelet og Movatnet i helgen etter ulykken, kunne innsatsleder Svein Valland Laupsa og politistasjonssjef Terje Sperrevik i Kvam informere om. De er ikke offisielt identifisert, men antas å tilhøre gruppen som forsvant i båten.

Det er nå over en uke siden Nils Johan Bårdsen, Ruth Wathne og Kjell Arne Pedersen ble meldt savnet.

Lokalsamfunnet på Askøy er i sorg. Lokalsamfunnet i Kvam er sterkt preget. Søket etter den siste savnede fortsetter.