Nå er Blomberg offisielt klar

Rune Soltvedt med sin nyeste signering, Ole Didrik Blomberg.

Rune Soltvedt med sin nyeste signering, Ole Didrik Blomberg. Foto:

Ole Didrik Blomberg (20) er formelt klar for rødtrøyene, men holdt seg inne på Stadion da resten trente ute.

DEL

Høyrebacken har dermed forlatt Åsane, midt i en mulig opprykkskamp, for å hjelpe Kåre Ingebrigtsen med å få Brann-skuten på rett kjøl.

Den temposterke og tekniske høyrebacken har skrevet under en avtale ut 2023-sesongen. Som BA meldte i går, betaler Brann trolig i overkant av én million kroner pluss videresalgsklausuler for Søreide-gutten.

Blomberg har en fortid i Brann. Han spilte i ungdomsavdelingen, men ble da veid og funnet for lett for videre satsing. Så sent som i 2018 vekslet 20-åringen mellom spill i 4. divisjon for Gneist og juniorlaget deres. I 2019 slo han virkelig gjennom etter overgangen til Åsane i 2. divisjon.

På Myrdal ble han en viktig brikke i opprykkssesongen på høyreback. Denne sesongen har han spilt alle kampene i 1. divisjon, og står med ett mål og tre målgivende for de høytflygende oransjetrøyene.

Nå er han altså spilleklar til kampen mot de suverene serielederne Bodø/Glimt på Stadion førstkommende søndag. Så spørs det om han utkonkurrerer Jon-Helge Tveita på høyre back til det. Selv om rogalendingen ikke akkurat kom godt fra det i Oslo mot Vålerenga (1-5), i likhet med resten av laget, har Tveita spilt svært godt den siste tiden.

Blomberg selv trener ikke med laget onsdag. BA får opplyst at han trener alternativt inne på Stadion. BA kommer tilbake med mer etter treningen.

Ole Didrik Blomberg

Født: 12. juni 2000 (20 år), fra Søreide.

Posisjon: Høyre back (tidl. høyre ving).

Tidligere klubber: Gneist, Brann, Åsane.

  • Har en fortid i Branns ungdomsavdeling, men ble veid og funnet for lett etter 2,5 år der. Vekslet mellom Gneists 4.-divisjonslag og juniorlag så sent som i 2018. Hentet til Åsane før 2019-sesongen. Spilte 27 kamper for dem i 2. divisjon, og har spilt samtlige kamper (15) for Åsane i 1. divisjon i år. Står med ett mål og tre målgivende.

Aktuell: Signert en kontrakt ut 2023 med Brann. Spilleklar øyeblikkelig. Brann betaler Åsane i overkant av én million kroner, pluss videresalgsklausuler.

'

Artikkeltags