Etter at Brann slo Haugesund 3-1 i cupens 4. runde på søndag, ble det klart at Sandefjord blir neste hinder på veien for Eirik Hornelands mannskap. Kvartfinalen skal spilles søndag klokken 2000 i Bergen.

– Vi har nettopp tatt en avgjørelse om at den kampen må spilles på Åsane Arena, forteller Branns daglige leder, Christian Kalvenes, til BA.

Det er værmeldingene som skaper problemer for rødtrøyene igjen. Vinterværet sørget for at cupkampen mot Haugesund måtte flyttes til Åsane Arena. Og været skapte også hodebry for Brann-ledelsen, som satt i møter mandag for å finne ut hvor kampen skulle spilles.

Daglig leder i Åsane Arena, Roald Bruun-Hanssen, bekreftet tidlig mandag til BA at de har gitt beskjed til Brann om at den arenaen er ledig dersom cupkampen ikke kan spilles på Stadion.

Brann ønsket selvsagt i utgangspunktet å spille kvartfinalen på sin egen hjemmebane. Da kunne man ha solgt flere billetter enn de drøye 3000 man kan selge på Åsane Arena, noe som igjen hadde en større inntekt.

– Det kunne vi, men det kortsiktige vinningen kunne blitt dyr for oss, sier Kalvenes.

For problemet er at man kunne risikert å ødelagge Stadion-matten for resten av sesongen.

– Matten ser fin ut på toppen, og er grønn. Men det er ikke røtter under. En kamp der nå kunne ødelagt gressmatten for hele sesongen, slår den daglige leder i Brann fast.

Det hastet også med å ta en beslutning på grunn av billettsalget til kampen, som ikke kunne startes før arenaen var bestemt.