Under EM i Romania i månedsskiftet mai/juni ble bokseren fra Bergens Atletklubb plutselig diskvalifisert fordi hun brøt en regel om at man ikke skal delta i flere kampsporter.

Vermedal Hansen er tidligere verdensmester i kickboksing, og det norske bokseforbundet hadde ikke søkt om dispensasjon i forkant av mesterskapet.

AIBA reagerte knallhardt og kastet henne ut av EM rett før hun skulle gå sin andre kamp i mesterskapet mot en russisk bokser.

Ville ikke ta imot Norges søknad

Siden EM-diskingen har Vermedal Hansen vært utestengt fra alle internasjonale konkurranser. Noe som har komplisert saken er at Norges Bokseforbund også har vært utestengt av AIBA på administrativt nivå på grunn av Norges påbud om hjelm i amatørboksing.

Dermed har ikke AIBA i det hele tatt villet vurdere Norges boksesøknad for begrensjenten.

Først da Norges utestengelse ble opphevet i fjor høst, begynte ting å skje.

Denne uken fikk Vermedal Hansen endelig en tilbakemelding.

– Jeg har fått beskjed om at jeg er klarert for internasjonale turneringer fra 9. november. Da er min karantenetid over. Det var en stor lettelse å få den beskjeden. Jeg ville bare ha en avklaring. Å leve i det uvisse, uten å få noe svar, har vært veldig frustrerende og demotiverende, sier 25-åringen.

Drømmer om OL

Frem til 9. november har hun lov til å bokse mot nordmenn i Norge, men nysatsingen European Games i Baku, som hun faktisk var kvalifisert til, går fløyten.

Hun kan derimot delta i VM i februar neste år. Det er også kvalifisering til det som er den store drømmen: OL i Rio neste sommer.

– Jeg tenker at det er ingenting som er umulig. Hvis man går inn for det, så kan det gå. Men i boksing er det mye som må klaffe. Du må treffe med toppformen og møte de rette motstanderne, men OL er helt klart den store drømmen, sier 25-åringen fra Kringlebotn.

Etter hun ble utestengt på ubestemt tid, har hun trappet ned på treningen og fokusert på studiene i ergoterapi ved Høgskolen i Bergen.

– Jeg har rett og slett levd et vanlig A4-liv. Fra sommeren av, når jeg er ferdig med bachelor-oppgaven min, vil jeg trappe opp treningen igjen. Nå har jeg noe å jobbe mot, og det er veldig motiverende, sier Vermedal Hansen.

– Hvor mye har det siste året satt deg tilbake?

– Jeg klarte å vinne NM uten å ha trent så mye. Den grunntreningen som jeg har bygget opp gjennom alle disse årene, er der fremdeles. Jeg er ikke i toppform, men jeg har tid til å komme i toppform innen den tid.