Gå til sidens hovedinnhold

Nå får de første kundene teste deres nye mobilbank

I dag får de første kundene teste den Deres nye bank er kun på mobil

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag sjøsetter Sparebanken Vest sin nye, rene mobilbank. Men den offisielle åpningen skjer ikke før kundene har testet og er helt fornøyde med produktet.

For abonnenter

Mobilbanken har fått navnet Bulder Bank og er et tilbud til kunder som foretrekker å løse alle bankoppgaver selvbetjent.

– Fra i dag vil noen hundre, utvalgte kunder få teste mobilløsningen. Testingen vil fortsette gjennom sommeren, forteller Bulder-direktør Torvald Kvamme til BA.

Banken vil verken ha nettbank eller kontorer, men det vil være mulig å kontakte support med autoriserte finansrådgivere som kan hjelpe kunder som trenger hjelp til å søke boliglån.

Saken fortsetter under bildet:

Avventer lanseringsdato

Sparebanken Vest står bak det nye bankkonseptet som i sin helhet er utviklet i bankens hovedkvarter på Jonsvoll. BA har tidligere fortalt hvordan Sparebanken over flere år har bygget opp en slagkraftig IT-hær i Bergen bestående av 150 ansatte.

Flere titalls av dem er hanket inn spesielt for å jobbe med utviklingen av Bulder Bank.

Planen er at mobilbanken offisielt skal lanseres på markedet i september 2019.

– Den endelige datoen er ikke klar. Det kan hende vi er klare for lansering allerede i august, og kanskje venter vi til oktober. Vi ønsker å være helt sikre på at produktet svarer til kundenes forventninger og ønsker, sier Kvamme.

Heldigitalt boliglån

– Hvem er det som ønsker å være kunde i en ren mobilbank?

– Brukergruppen blir i første rekke rutinerte bankkunder i alle aldre som ønsker en enkel, heldigital bankløsning. Her kan du blant annet ta opp heldigitalt boliglån, sier Kvamme.

Bulder Bank vil ha enkel innlogging ved hjelp av fingeravtrykkteknologi. Banken skal være knyttet opp mot en rekke offentlige registre slik at man raskt skal kunne få svar på lånesøknaden.

– Ønsker å nå nye kunder

Bulder Bank hevder å være den første rene mobilbanken som både har boliglån og tradisjonelle banktjenester.

– Det finnes flere rene mobilbanker, men felles for disse er at de kun tilbyr kortbetaling, oversikt over transaksjoner og lignende, ikke boliglån.

– Har Sparebanken Vest laget en konkurrent til seg selv?

– Vi vet at en ren mobilbank har et nasjonalt potensial og markedet er modent. Vi ønsker å nå en ny kundegruppe. Dersom vi ikke hadde gjort det, hadde andre grepet muligheten, svarer konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth.

Den rene nettbanken Sbanken, tidligere Skandiabanken, rullet i fjor ut sin betalingstjeneste Apple Pay. 90 prosent av all innlogging i Sbanken skjer via mobil.

Sparebanken Vest kunne etter første kvartal i år legge frem tall som viser at Sparebanken Vest har vokst med 17,7 prosent innen næringslivsmarkedet siste tolv måneder og 7,7 prosent første halvår. Til tross for nye investeringer, blant annet på IT, kan banken vise til null i tap og null i kostnadsvekst siden i fjor.

Kommentarer til denne saken