I løpet av våren vil det rulle 600 nye bysykler ut i gatene, samtidig som det bygges 40–60 nye stasjoner spredt utover hele Bergen.

Ti av de nye bysyklene mangler imidlertid navn. Nå vil Bergen Bysykkel i sammarbeid med OBOS at publikum skal komme med ulike navneforslag som kan pryde de ti siste syklene

– Det kan være basert på virkeligheten eller pur fantasi og nå oppfordrer vi alle til å sende inn sitt forslag, forteller markedssjef for Bergen Bysykkel, Nanna Reiss.

Artikkelen fortsetter under faktaboksen

Slik deltar du

  • Forslaget må sendes inn innen 24.01.2019.
  • Send inn bidraget ditt med en begrunnelse til post@bergenbysykkel.no
  • Merk emnefeltet med "Bysykkelnavn".
  • En jury bestående av brukere, Obos og Bergen Bysykkel vil kåre ti vinnere.
  • Vinnerne vil få navneforslaget sitt på en av syklene, gratis årsabonoment på Bergen Bysykkel og kinobiletter fra Bergen kino.

 

Mange forslag

Enhver bysykkel har fått sitt særpregede navn og har hittil fått dette på bakgrunn av de mest populære navnene i Bergen ifølge SSB.

Nå er det likevel en mulighet til å bidra med et par navn til, og forslagene kan være mange.

– Kanskje en av bergensartistene? Det hadde vært kult med Lars Vaular, John Olav Nilsen eller Aurora. Leo Ajkic synes jeg også kunne fortjent en sykkel, sier Jens Didrik Milde (24).

Han er både student og bergenser og synes navnekonkurransen kan være en ypperlig mulighet til å hedre noen av Bergens absolutte helter. Nanna Reiss ville på sin side brukt muligheten til å berømme en av sine favorittbergensere fra barne-tv.

– Jeg ville valgt «Gullars», fordi jeg har vært forelsket i han siden jeg var barn, sier markedssjefen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Av og for bergensere

Bysyklene er en del av Bergen kommunes ambisjon om å bli en grønnere by, og det kan se ut til at ordningen har vært en suksess til nå.

Siden juni i fjor har det blitt satt ut over 200 sykler, og disse har på det snaue halvåret rukket å bli brukt til over 103 000 turer. Direktør for Bymiljøetaten, Lise Reinertsen, er storfornøyd med bysykkelordningen og synes det er viktig at bergensere føler et eierskap til den. Hun mener et av de klassiske bergensuttrykkene derfor kunne passet godt.

– Jeg vil at bergenserne som bor her og bruker ordningen skal føle at dette er deres. Kanskje det hadde vært kult med et erke-bergensk uttrykk? Tjommien, laien eller Piddien, sier Reinertsen til BA.