Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer internasjonal musikkbransje til Bergen igjen

På torsdag starter Vill Vill Vest. Og selv om de utenlandske aktørene som kommer er langt færre enn før er det i hvert fall en start.

I 2019 var det 500 delegater som besøkte Vill Vill Vest, drøyt 50 av disse var internasjonale.

– Vanligvis, når det ikke er korona, har vi omtrent 50-60 internasjonale delegater og et velsnekret program. Programmet er like velsnekret i år, men på grunn av diverse reiserestriksjoner blir det i år elleve internasjonale delegater, stort sett fra Storbritannia, forteller Simen Korneliussen til BA. Han er festivalsjef for festivalen som rigges til på en rekke bergenske spillesteder i disse dager.

Torsdag braker det løs.

  • Har du tips eller innspill til noe vi bør skrive om? Ta kontakt med oss på pulsen@ba.no!

Kontaktet Brighton-festival

Noen tilreisende nordmenn fra utlandet flyr også inn til Bergen i løpet av uken, men Vill Vill Vest har måttet begrense hvor mange tilreisende deltagere de kunne ha i år siden innreisereglene har endret seg hele veien. Senest 12. august var det ikke lov å reise fra Storbritannia til Norge.

– Brexit gjorde at de ikke var med i EU-passet, legger Korneliussen til.

Allerede før sommeren tok Vill Vill Vest derfor kontakt med Chris Cooke, mannen som som booker konferansedelen av bransjefestivalen The Great Escape i Brighton.

– Da begynte ting begynte å se lysere ut. Vi har nå et samarbeid der de kuraterer et par bolker for oss fast.

I løpet av Vill Vill Vest får de internasjonale delegatene, som innlosjeres standsmessig på Hotel Norge, bli med på en rekke programposter. Blant annet står et såkalt delegatcruise på planen, det gjør også morgenbading med konsert i Nordnes Sjøbad på lørdag.

– Utenom dette vil det være en rekke møteplasser rundt om i Bergen som blir satt opp av ulike aktører.

– Hvem har støttet dere med midler til delegatprogrammet?

– Vi er lovprist gode samarbeidspartnere. Av offentlige tilskudd får vi til delegatprogrammet midler fra Bergen kommune, Fritt ord, FFUK, Kulturrådet, Music Norway, ambassaden i Storbritannia, Fylkeskommunen og Frifond (til Ung Delegat-programmet). I tillegg til de offentlig tilskuddsgiverne har vi gode sponsorer.

Mer intim

I sommer var en strid mellom de to bransjefestivalene Vill Vill Vest og tradisjonsrike Bylarm en het potet i kulturnyhetsbildet. I korte trekk handlet saken om at Bylarm har flyttet tidspunkt på sin festival. Bylarm annonserte at de ville flytte festivalen permanent til høstsesongen.

Samtidig meldte Oslo-festivalen at festivaldatoene for 2022 ble 15. til 17. september. Akkurat samme helg som Vill Vill Vest. Korneliussen vil helst ikke snakke så mye om saken nå, men ...

– Nøkkelordet her er Bergen, og de utrolig stødige aktørene, musikerne og publikummerne som holder til her. Aktuelt musikkprogram og en tungtveiende konferanse. Brak, som produserer konferansen, bruker utrolig mye tid og krefter på å programmere konferansen, og får veldig mye skryt av bransjen. Bergen og Vill Vill Vest er mer intim, og for internasjonale delegater får man en «boutique»-følelse. Det gjør det enklere å bli kjent med bransjepersoner og lage nye relasjoner. Dette har stor verdi for de tilreisende.

Kommentarer til denne saken