Nei, nei, nei... Alt går galt!

Og det gjorde det i grunn allerede før søndagskveldens kamp på Intetsigende Sponsornavn Kunstgressarena i Oslo. For i kampene som begynte klokken 18, så det lenge lyst ut: Mjøndalen lå under 0-2 i Skien, Stabæk lå under 0-1 mot Haugesund.

Men så raknet alt det siste kvarteret av de kampene: Mjøndalen scoret to på to minutter og Stabæk scoret to på åtte minutter. Mjøndalen fikk med seg ett poeng, Stabæk fikk alle tre. Nå måtte vi ha minst uavgjort mot VIF for å ta tilbake kvalikplassen. Og det mot dem vi allerede før kampen hadde fem strake bortetap mot.

Nei det gikk jo selvsagt ikke. For som så mange ganger før i år: Vi spiller og spiller og spiller, men får ikke resultater som står i stil. Vi er for tafatte og unøyaktige foran mål. Innleggene og avslutningene er for dårlige. Det gjøres feile valg i angrepene og man (Robert Taylor f.eks.) skyter fra idiotiske vinkler og avstander i stedet for å gi til spillere som står i bedre posisjoner. Kommer vi alene med keeper skytes det gjerne for tidlig. Ikke sant, Petter Strand?

Og selv om vi gjerne gjør det bra bakover i nesten hele kamper, så gjør vi likevel minst én stor feil i hver kamp som straffer seg i form av baklengsmål. Igjen og igjen og igjen. I kamp etter kamp etter kamp. Er det ikke keeper som dummer seg ut, så er det en forsvarsspiller. Det sier jo sitt at vi nå har sluppet inn mål i 17 strake seriekamper!

Man kan selvsagt skylde på uflaks og tilfeldigheter. Og noe av det skyldes gjerne det og. Fotball ER mye flaks, uflaks og tilfeldigheter. Men jaggu meg er det mye udyktighet også. Spesielt foran motstandernes mål, hvor vi trenger en drøss med sjanser for å score. Vi har ikke de presise kynikerne foran kassen. I tillegg øker presset for hver kamp som går. Og dagens Brann-lag har vist at press ikke er noe man behersker veldig bra.

Vi er etter søndagens tap i Oslo altså på direkte nedrykk og må ta minst ett poeng mer enn Stabæk i løpet av de fem siste for å redde kvalik. Kanskje også to, ettersom det fort kan komme endringer i målforskjellen når vi blant annet skal møte både nr 1, 2 og 4 på slutten.

Stabæk har S08 (b), Kristiansund (h), Tromsø (b), Rosenborg (h) og Odd (b) igjen.

Selv har vi Rosenborg (h), Sandefjord (b), Molde (h), Glimt (b) og S08 (h).

Det taler ikke til vår favør, selv om heller ikke bærumslagets kamper er noen tur i parken. Blant annet har de en hjemmekamp mindre å spille enn oss.

Nå skal det sies at Stabæk ikke er bedre enn at det kanskje ikke vil hjelpe dem så mye at de møter svakere lag enn oss. Deres snuoperasjon mot Haugesund var kanskje bare et blaff. De hadde jo tross alt bare tatt to poeng (1-10 i målforskjell) på de fem kampene før det. Men tar Stabæk fire poeng i løpet av die siste fem kampene, må vi ha minst fem. Kanskje også seks. Hvor skal de tas? Ja kanskje kan vi slå både S08 (h) og Sandefjord (b), men mest sannsynlig klarer vi jo ikke det.

Får vi bare fire poeng på disse to nevnte kampene, trenger vi med fire Stabæk-poeng på slutten også ett eller to poeng til mot et av de tre gjenstående topplagene. At det poenget eller de poengene skal komme på Aspmyra, blir nok for mye forlangt. Men er det særlig realistisk at vi klarer poeng mot Rosenborg og Molde, selv om disse to riktignok gikk på noen stjernesmeller denne helgen? Det er altså mulig at vi må ha poeng i begge disse, hvis vi roter til målforskjellen i Bodø...

Vi skal heller ikke se bort fra Mjøndalen. De ligger kun ett poeng bak oss og kan dette med å redde seg med et nødskrik, men deres gjenværende motstand er Viking (h), Godset (b), S08 (h), VIF (b) og Glimt (h). Ganske tøft program for dem også.

Akkurat nå er Brann dessverre å anse som nedrykksfavoritt. Ingenting går vår vei. Oppgaven med å redde seg ser dessverre mer og mer vanskelig ut: Først må vi altså redde kvalik. Så må vi vinne den kvaliken. Og jeg regner det da som rimelig usannsynlig at vi klarer noe bedre enn kvalik, da det er ni poeng opp til trygg grunn. Halmstrået må være at det tross alt skjer rare og uventede ting i fotball. Helgens resultater i Trondheim, Drammen og Stavanger skulle være eksempler på det. Dessverre skjer jo slike ting nesten aldri i vår favør lenger. Nå trenger vi et lite under!

Tabellposisjonen til de tre bunnlagenes gjenstående motstandere:

Nedover er lagene rangert etter tabellposisjon. I kolonnene for hvert bunnlag ser du hvilke lag de skal møte i innspurten, tabellposisjon for disse, samt om kampen går hjemme eller borte.BRANN

STAB.

MJØN.

Nr.

Motstand Poeng nå ->

20 p

21 p

19 p

1

Glimt

Borte


Hjemme

2

Molde

Hjemme3

VikingHjemme

4

Rosenborg

Hjemme

Hjemme


5

Lillestrøm
6

Kristiansund


Hjemme


7

VålerengenBorte

8

GodsetBorte

9

Haugesund
10

Sarpsborg 08

Hjemme

Borte

Hjemme

11

Tromsø


Borte


12

Odd


Borte


13

Sandefjord

Borte14

Stabæk
15

Brann
16

Mjøndalen

Snitt

6. pl.

8,6. pl.

5,8 .pl.


Hjemme/borte

3/2

2/3

3/2

Tar man poengsnittet borte til lagene man skal møte hjemme - og poengsnittet hjemme til lagene man skal møte borte, kommer man fem til at Branns gjenstående motstandere i snitt har tatt 1,51 poeng på de respektive baner, Stabæks motstandere har 1,25 poeng og Mjøndalens motstandere har 1,68. Med andre ord at Stabæk med denne utregningen har et vesentlig lettere program en oss, men at Mjøndalen faktisk har et tøffere.


(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Siden torsdag var det blitt gjort én endring i startelleveren: Fredrik Pallesen Knudsen var tilbake igjen i forsvaret etter Lars Krogh Gersons meget korte gjesteopptreden sist. Ellers var det en etter hvert kjent startellever mot klubben som kun har fem topp-fem-plasseringer i serien etter 1985.

Brann var friskest helt i starten, men det gikk bare noen minutter før hjemmelaget tok over. Men så mye dramatikk var det ikke før i det 12. minutt da Aune Heggebø i en cornersituasjon headet ballen over egen mållinje. Reprisene avslørte nemlig at ballen var inne, så vi var heldige at ikke linjedommeren fikk med seg det. Fremdeles 0-0.

Etter 18 minutter hadde vi en mulighet da Robert Taylor holdt ballen akkurat innenfor dødlinjen og hadde Heggebø med seg to-tre meter fra målet. Men finnen valgte å skyte i nettveggen i stedet for å forsøke å nå frem til Heggebø. Ganske dumt!

(Fortsetter under bildet)

Brann var nå kommet mer med og i det 25. minutt måtte VIF-keeper Kjetil Haug gi retur på et Bård Finne- skudd fra tyve meter. Sivert Heltne Nilsen var fremme på den, men ble forstyrret i mottaket og ropte på straffespark. Det fikk han ikke, og den beslutningen gjorde nok dommer Svein Oddvar Moen rett i.

Like etter kom Osame Sahraoui til avslutning fra 18 meter på motsatt banehalvdel, men det gikk like over.

Etter en drøy halvtime kom Heggebø til heading fra åtte meter etter fint forarbeid av Taylor og Ruben Kristiansen på venstresiden, men den ble dessverre for løs og ikke vanskelig for keeper Kjetil Haug å redde.

I det 38. minutt var vi muligens litt heldige som ikke fikk straffe imot oss da Ole Martin Kolskogen både fikk ballen på armen og holdt Kjartansson i feltet.

Et par minutter senere hadde Osame Sahraoui et langskudd, som Lennart Grill holdt ballen fint uten å dumme seg ut.

Da klokken passerte 41 minutter kom Taylor til enda et av disse håpløse avslutningsforsøkene sine, og det var selvsagt ikke i nærheten denne gangen heller.

To minutter før pause fikk håpet om poeng seg en knekk da Fredrik Pallesen Knudsen mislyktes med et forsøk på å klarere et langt fremspill med hodet. Ballen landet nemlig i tomrommet ved siden ham og duellant Vidar Örn Kjartansson. Og da plukket sistnevnte ballen opp og skjøt da han vendte rundt på tretten meters hold. Ballen gikk inn bak en sjanseløs Grill til Vålerengen-ledelse.

Så da var det på 'an igjen! Brann er jo ikke akkurat noen mestere til å snu kamper... Nå var vi forresten på direkte nedrykksplass.

I andre omgang startet VIF best og for eksempel skjøt Fredrik Oldrup Jensen ikke langt over fra 22 meter.

Men fem minutter etter pause skulle vi få en kontring ved Taylor som la inn foran mål der en veldig presset Heggebø skled ballen utenfor fra fem meter.

Like etter ville VIF nok en gang ha straffe da Seedy Jatta gikk i bakken i duell mot Fredrik Pallesen Knudsen. De fikk det ikke denne gangen heller. Det påfølgende hjørnesparket endte med at Grill bokset vekk et langskudd fra Layouni.

Tolv minutter ut i omgangen brente Petter Strand en kjempemulighet da han ble headet nærmest alene igjennom av Finne, men valgte å brenne til allerede før han kom inn i feltet. Det gikk over. Her burde han nok gått noen meter til før han skjøt.

Umiddelbart etter dette gikk Finne ut til fordel for Moonga Simba.

Taylor skulle få en sjanse i det 63. minutt da han trakk innover mot midten og skjøt fra tolv meters skrått hold, men rett i en VIF-spiller. Under halvminuttet senere skjøt Simba like utenfor lengste stolpe fra relativt langt skrått hold. Vi var klart best på Intility nå!

Ytterligere to minutter gikk før Simba plukket opp en dårlig tversoverpasning og etter hvert kom seg inn i feltet og skutt fra tolv meters ganske skrått hold. Dessverre via keeper Haug og like utenfor nærmeste stolpe.

Med under 20 minutter igjen ble en Kjartansson heading på corner blokkert og et påfølgende Leonard Zuta- langskudd fra ganske skrått hold gikk utenfor lengste stolpe.

Like etter fikk Heggebø en sjanse da hjemmelaget rotet seg vekk utenfor eget felt, men skuddet fra åtte-ni meters skrått hold ble blokkert til corner. Og i returrommet etter det hjørnesparket skjøt Strand like utenfor fra 23 meter.

Med tolv minutter igjen var Sahraoui nære på å legge på til 2-0 på en avslutning fra spiss vinkel, men det gikk heldigvis utenfor.

Ett minutt på overtid kom vårt andre bytte for kvelden. Da kom nemlig David Wolfe inn for Ruben Kristiansen.

Tre og et halvt minutt på overtid fikk vi en mulighet ved Taylor, men vel inne i feltet ble han hindret av Henrik Bjørdal i å få skutt.

Kampen ebbet dessverre ut med 1-0-seier til VIF, vi har fortsatt ikke slått dem i Oslo siden 2011, og vi ligger dermed på direkte nedrykk med ett poeng opp til kvalik når fem runder gjenstår. Brann skapte totalt sett mest, men samtidig ble hjemmelaget snytt for en scoring og kanskje straffespark også.

(Fortsetter under bildet)

-

Rim og regler:


Tabellen den var dyster

det var langt til trygge plasser

Til lagene i toppen

er det opptil flere klasser

- og stort sett dem som gjenstod,

det var en ting å forfekte;

at hvis vi ikke skjerpet oss,

gikk vi ned direkte

*

Og dagen startet surt

med tap i damelagsfinale

Og kom resultater

som ble stadig mer fatale:

For Mjøndalen og Stabæk

snudde kampene og fikk

en uavgjort og seier

- da fikk Brann ta siste stikk!

*

Men neida du, for kvelden

var jo ennå knapt begynt

Og håpet vårt om redning

skulle snart bli mere tynt

Vi var jo ganske heldige

at dommerne var blinde

da ingen av dem så

den ene ´Engen hadde inne

*

Men gleden over det gikk bort

før kampen gikk til pause

For som så ofte før

så er vi gavmilde og rause

Kjartansson fikk score

vi lå under, alt var trist

Og Brann datt ned fra kvalikplass

vi nesten sist!

*

Og bedre ble det ikke

Men vi presset og vi skapte

en drøss med gode sjanser,

men vi brant dem, så vi tapte

ser ting litt stygt ut

Det ser ut til at vi får

besøk av Grorud, Kongsvinger

og Skeid til neste år

*

Slik redder vi kvalik:

Alle eksemplene under er lagt opp slik at vi ordner det med ett poengs margin.

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

21

|

MJØN.

19

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


26

|

RBK h

1

|

S08 b

1

|

Viki h

1

27

|

SF b

1

|

KBK h

0

|

Str. b

1

28

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

S08 h

3

29

|

B/G b

0

|

RBK h

0

|

VIF b

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

0

Fra nå:

|

1-2-2

5

|

0-3-2

3

|

1-2-2

5


|

TOTAL

25

|

TOTAL

24

|

TOTAL

24


|

BRANNSTAB.MJØN.


Slik skjer et under og vi redder plassen uten kvalik:

Med mindre vi overgår oss selv, så må et eller annet lag med 29 poeng antagelig tape alle som er igjen. Av de tre alternativene er det nok Sandefjord som er mest sannsynlig kan gjøre det. Deres gjenstående program er ganske tøft, og tre av poengene kan vi hente inn på egenhånd.

Men når sant skal sies må vi vel i grunn også overgå oss selv bare for å klare 30 poeng...

- Sandefjord-alternativet:

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

21

|

MJØN.

19

|

SAND.

29

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


26

|

RBK h

3

|

S08 b

3

|

Viki h

3

|

MFK b

0

27

|

SF b

3

|

KBK h

3

|

Str. b

3

|

Bra h

0

28

|

MFK h

1

|

TIL b

1

|

S08 h

3

|

FKH b

0

29

|

B/G b

0

|

RBK h

0

|

VIF b

1

|

KBK h

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

0

|

LSK b

0

Fra nå:

|

3-1-1

10

|

2-2-1

8

|

3-1-1

10

|

0-0-5

0


|

TOTAL

30

|

TOTAL

29

|

TOTAL

29

|

TOTAL

29BRANNSTAB.MJØN.TIL- Tromsø-alternativet:

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

21

|

MJØN.

19

|

TIL

29

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


26

|

RBK h

3

|

S08 b

3

|

Viki h

3

|

Str. h

0

27

|

SF b

3

|

KBK h

1

|

Str. b

3

|

VIF b

0

28

|

MFK h

1

|

TIL b

3

|

S08 h

3

|

Stb h

0

29

|

B/G b

0

|

RBK h

0

|

VIF b

1

|

S08 b

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

0

|

Viki h

0

Fra nå:

|

3-1-1

10

|

2-2-1

8

|

3-1-1

10

|

0-0-5

0


|

TOTAL

30

|

TOTAL

29

|

TOTAL

29

|

TOTAL

29BRANNSTAB.MJØN.TIL- Odd-alternativet:

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

21

|

MJØN.

19

|

ODD

29

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


26

|

RBK h

3

|

S08 b

3

|

Viki h

3

|

KBK h

0

27

|

SF b

3

|

KBK h

1

|

Str. b

3

|

S08 b

0

28

|

MFK h

1

|

TIL b

1

|

S08 h

3

|

VIF h

0

29

|

B/G b

0

|

RBK h

0

|

VIF b

1

|

Viki b

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

3

|

B/G h

0

|

Stab h

0

Fra nå:

|

3-1-1

10

|

2-2-1

8

|

3-1-1

10

|

0-0-5

0


|

TOTAL

30

|

TOTAL

29

|

TOTAL

29

|

TOTAL

29BRANNSTAB.MJØN.TILKuriosa:

* Dette var vårt andre strake serietap på rad. Sist vi ikke tapte var da vi spilte 3-3 borte mot Odd 24. oktober. Forrige gang vi tapte to seriekamper på rad var 21. august da vi tapte 1-3 for Godset borte og 28. august da vi tapte 1-3 for Haugesund hjemme.

* Vi har nå fem strake seriekamper uten seier (0-3-2). Sist vi vant i serien var da vi slo Kristiansund 3-1 på Stadion 26. september. Forrige gang vi spilte så mange seriekamper uten å vinne var i juni og juli da vi hadde syv (0-4-3).

* Dette var vårt første bortetap i serien siden Godset slo oss 3-1 på Marienlyst 21. august. I mellomtiden fikk vi fire uten tap (1-3-0). Inkludert cupen hadde vi fem strake borte uten tap (2-3-0). Vi har nå fire bortekamper på rad i serien uten seier (0-3-1) og har bare én borteseier på de siste 15 bortekampene i serien (1-5-9).

* Vi har nå fått to seriekamper på rad uten scoring. Sist vi scoret var i 3-3-kampen mot Odd i Skien 24. oktober. Forrige gang vi gikk målløse av banen i to strake seriekamper var 12. og 16. mai da vi tapte 0-3 hjemme for Vålerengen og 0-4 borte for Molde.

* Dette var første gang siden 24. juni da vi tapte 0-1 for Haugesund at vi ikke klarte å score på bortebane i tellende kamp. I mellomtiden scoret vi seks seriekamper og ni obligatoriske kamper totalt.

* Vi har nå sluppet inn mål i 17 strake seriekamper. Sist vi ikke slapp inn mål i serien var da vi spilte 0-0 i Sarpsborg 13. juni. Forrige gang vi slapp inn mål i så mange seriekamper på rad var fra august i fjor til mai i år da vi gjorde det i 21 strake. Brann har ikke sluppet inn mål i så mange strake seriekamper innenfor en og samme sesong siden vi slapp inn i de 19 første i 1995.

* Vi har nå sluppet inn mål i åtte strake seriekamper borte. Sist vi holdt nullen borte var da vi spilte 0-0 i Sarpsborg 13. juni. Forrige gang vi slapp inn mål i så mange bortekamper på rad var fra september 2020 til mai 2021 da vi gjorde det i elleve. Forrige gang innenfor en og samme sesong var fra mai til september 2016 da vi slapp inn mål i ni strake seriekamper borte.

* Vi har 20 poeng. Det er åtte færre enn i fjor etter 25 kamper og det minste vi har hatt i de sesongene det var vært spilt så mange kamper, dvs. 1961/62 og f.o.m. 1995. Den gamle klubbrekorden var 23 i 2014.

* Vi har syv bortepoeng. Det er elleve færre enn i fjor etter 13 bortekamper og det minste vi har hatt etter 13 bortekamper siden vi hadde seks i 2013.

* Vi har nå 30 scoringer. Det er tre færre enn i fjor etter 25 kamper, men en mer enn i 2019.

* Vi har scoret 14 bortemål. Det er fire færre enn i fjor etter 13 bortekamper og det minste vi har hatt etter 13 bortekamper siden vi også hadde 14 i 2013.

* Vi har nå 47 baklengsmål. Det er fire flere enn i fjor etter 25 kamper og det meste vi har hatt etter 25 kamper siden vi hadde 48 i 2002.

* Vi har nå 27 baklengs borte. Det er ett mer enn i fjor etter 13 bortekamper og det meste vi har hatt etter 13 bortekamper siden vi hadde 29 i 2014.

* Vi har nå minus 17 i målforskjell. Det er syv dårligere enn i fjor etter 25 kamper og det dårligste vi har hatt etter 25 kamper i de sesongene vi har spilt så mange kamper, dvs. 1961/62 og f.o.m. 1995. Den gamle klubbrekorden var minus 13 i 2002.

* Vi har minus 13 i målforskjell borte. Det er fem dårligere enn i fjor etter 13 bortekamper og det dårligste vi har hatt etter 13 bortekamper siden minus 15 i 2013.

-


Brann innbyrdes mot VIF i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

47


20

12

15


75

57

Oslo

47


13

10

24


68

90

Totalt

94


33

22

39


143

147


* Brann har fem strake serietap mot VIF. Sist vi tok poeng mot dem var da det ble 1-1 på Stadion 22. april 2019.

* Brann har elleve strake seriekamper mot VIF uten seier (0-3-8). Sist vi slo dem i serien var da det ble 4-1 på Stadion 9. juli 2016.

* Brann har seks strake serietap borte mot VIF. Sist vi tok poeng mot dem i Oslo var da vi spilte 3-3 23. august 2014.

* Brann har ni strake seriekamper mot VIF i Oslo uten seier (0-2-7). Sist vi slo dem i Oslo var da vi vant 2-0 7. mai 2011.

* Brann har to målløse seriekamper på rad mot VIF. Sist vi scoret mot dem var i 1-5-tapet på bortebane i fjor.

* Brann har bare scoret i én av de fire siste bortekampene mot VIF. Det var i fjor da vi tapte 1-5.

* Brann har sluppet inn mål i syv strake seriekamper mot VIF. Sist vi holdt nullen mot dem var da det ble 0-0 på Stadion 10. juni 2018.

* Brann har sluppet inn mål i ni strake seriekamper mot VIF i Oslo. Sist vi holdt nullen mot dem der var da vi vant 2-0 i 2011.

VIF-komplekset i perspektiv:

I løpet av de to siste sesongene der vi har tapt alle seriekamper mot VIF, har VIF tapt poeng i 31 kamper (20 uavgjorte, 11 tap). Men altså ikke mot oss.

I løpet av de fem strake sesongene Brann nå ikke har slått VIF i serien (2017-2021), har VIF totalt 46 serietap, men altså ingen av dem mot Brann.

I løpet av de seks strake sesongene der Brann har tapt hver gang borte mot VIF (2016-2021), har VIF tapt poeng i 46 hjemmekamper i serien (29 uavgjorte og 17 tap). Men har altså slått Brann hver gang.

I løpet av de ni sesongene der Brann har møtt VIF innbyrdes, men ikke har klart å slå VIF borte (2012-2014 og 2016-2021), har VIF tapt 29 hjemmekamper i serien. Men altså ingen mot Brann.

--

Hendelsene:

04:00 - VIF: Hjemmelaget kommer til den første farligheten, men det vinkes for offside.

11:40 - VIF: I en cornersituasjon for Oslo-laget header Aune Heggebø fra fire meter og håpløst nok mot eget mål. Her er vi heldige som ikke får mål imot, for ballen er tydelig over linjen på reprisen.

14:14 - VIF: Vidar Örn Kjartansson avslutter liggende fra tretten meter. Ballen triller rolig inn til Lennart Grill.

18:14 - Brann: Robert Taylor holder ballen akkurat innenfor dødlinjen og avslutter idiotisk nok fra åtte meters død vinkel i stedet for å legge inn til Heggebø som står to meter foran mål. Ballen går i nettveggen.

20:39 - Brann: Petter Strand slår inn fra venstre og forsøker å nå Heggebø foran mål, men keeper Kjetil Haug plukker innlegget ned.

24:27 - Brann: Bård Finne skyter fra tyve meter. Haug redder og gir retur. Sivert Heltne Nilsen er fremme på den, men blir forstyrret av Henrik Bjørdal i mottaksøyeblikket. Sivert vil ha straffe, men dommeren gjorde nok rett i å ikke gi ham det.

25:05 - VIF: Osame Sahraoui kommer seg til skudd fra 18 meter. Det går en halvmeter over.

31:14 - Brann: Taylor samspiller fint med Ruben Kristiansen som legger inn fra venstre dødlinje. Heggebø header fra åtte meter, men får ikke skikkelig treff med pannebrasken og Haug får ikke så store problemer med redde.

32:40 - Brann: Vi kontrer ved Heggebø som etter hvert sender ut til Taylor på venstresiden. Finnen skyter fra 13-14 meters ganske skrått hold. Litt for enkelt for Haug.

37:33 - VIF: Kjartansson mener Ole Martin Kolskogen både handser og holder ham inne i feltet. Dommer Moen var ikke enig.

40:28 - VIF: Sahraoui skyter fra skrått hold tre-fire meter utenfor feltet. Lennart Grill redder.

41:00 - Brann: Mathias Rasmussen slår langt frem til Taylor på venstresiden. Finnen skyter fra vel tolv meters skrått hold. Ballen spretter ut noen meter til siden for lengste stolpe.

43:19 - 1-0, SCORING VÅLERENGEN; VIDAR ÖRN KJARTANSSON: Fredrik Pallesen Knudsen misser når han skal heade vekk et høyt og langt fremspill mot Kjartansson. Pallesen header bare ned i tomrommet ved siden av dem og der får islendingen plukket opp ballen og skutt i det han vender rundt. Skuddet fra 13 meter går utenfor Grills rekkevidde og i mål.

45:00 + 0:03: Pause. VIF leder 1-0 etter 4-2 til Brann i antall avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte VIF: Seedy Jatta inn for Odin Thiago Holm

47:00 - VIF: Jatta får en stor mulighet fra 13 meters hold, men kommer heldigvis ikke til avslutning. Etter hvert kommer Fredrik Oldrup Jensen til skudd fra 22 meter. Det går over.

49:37 - Brann: Vi kontrer ved Taylor på venstresiden. Han legger inn mot Heggebø som har på seg Brage Skaret ved femmeteren, men sistnevnte får forstyrret såpass at Heggebø sklir ballen utenfor.

50:51 - VIF: Jatta går i bakken i duell mot Pallesen Knudsen nesten ved dødlinjen i feltet og skriker på straffe. Det blir bare corner.

51:36 - VIF: Amor Layouni skyter fra skrått hold rett utenfor feltet. Grill bokser vekk.

54:15 - Brann: Vi kontrer, men Taylor stopper det hele opp utenfor sekstenmeteren.

57:12 - Brann: Finne header igjennom til Strand som kommer mer eller mindre alene med keeper og velger å skyte allerede før han kommer inn i feltet. Skuddet fra 17-18 meters skrått hold går en meter over.

57:49 -> bytte Brann: Moonga Simba inn for Bård Finne.

61:14 - Brann: Rasmussen slår fint frem til Ruben som kommer til innlegg ved venstre dødlinje, men innlegget blir for høyt og treffer ingen røde i feltet.

62:44 - Brann: Taylor herjer på venstresiden og trekker innover mot midten før han skyter fra tolv meters ganske skrått hold. Rett i en blåkledd.

63:08 - Brann: Simba kommer til skudd fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Det går like utenfor lengste stolpe.

65:18 - Brann: Midt på VIFs banehalvdel plukker Simba opp en dårlig tversoverpasning og trekker mot venstresiden av feltet før han skyter fra tolv meters ganske skrått hold. Det går via Haug og like utenfor nærmeste kryss til corner.

66:50 - Brann: Pallesen Knudsen sleiver via en blåkledd og utenfor fra fem meter på en corner.

68:47 - Brann: Rasmussen skyter fra sekstenmeteren, men det blokkeres i skuddøyeblikket.

69:25 -> bytte VIF: Nicolaj Thomsen inn for Amor Layouni

70:39 - VIF: Pallesen får forhindret en Jatta-avslutning fire meter fra mål.

71:19 - VIF: På en corner fra Leonard Zuta header Kjartansson fra fem meter, men det blokkeres. Til slutt skyter Zuta fra 14-15 meters ganske skrått hold, men en meter eller to utenfor lengste stolpe.

72:05 - Brann: Hjemmelaget roter bort ballen til oss like utenfor egen sekstenmeter, Heggebø kommer til skudd fra åtte-ni meters ganske skrått hold. Det blokkeres.

72:32 - Brann: I returrommet etter en corner skyter Strand på direkten fra 23 meter. Det går like utenfor.

76:25 - Brann: Taylor kommer til innlegg fra dødlinjen og er nære på å finne Heggebø to meter fra mål. Ballen går tvers igjennom femmeteren.

78:20 - VIF: Sahraoui kommer seg inn i feltet fra siden og skyter fra like utenfor siden av femmeteren. Ballen går like utenfor lengste stolpe.

80:32 -> bytte VIF: Henrik Udahl inn for Vidar Örn Kjartansson.

83:54 - VIF: Jatta kommer til innlegg ved dødlinjen langt inne i femmeteren, men heldigvis går det rett på Grill.

90:00 + 0:28 - Brann: Strand kommer til innlegg fra dødlinjen, men Haug tar det.

90:00 + 0:58 -> bytte Brann: David Wolfe inn for Ruben Kristiansen

90:00 + 3:30 - Brann: Det slås langt frem fra Sivert til Taylor på venstresiden. Finnen kommer inn i feltet, men Bjørdal hindrer ham i å få avsluttet.

90:00 + 4:48: Det er slutt. VIF vinner 1-0 til tross for 11-4 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.


-

Kampfakta:


Vålerenga – Brann 1-0 (1-0)

Eliteserien fotball, menn. Intility Arena, 6193 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen.

Mål: 1-0 Vidar Örn Kjartansson (43:19).

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Henrik Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Brage Skaret, Leonard Zuta – Osame Sahraoui, Fredrik Oldrup Jensen, Odin Thiago Holm (Seedy Jatta fra 46.) – Tobias Christensen, Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 81.), Amor Layouni (Nicolaj Thomsen fra 70.).

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, Ruben Kristiansen (David Wolfe fra 90+1) – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand – Bård Finne (Moonga Simba fra 58.), Aune Selland Heggebø, Robert Taylor.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 10-7 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 4-4 Avslutninger: 10-7 til Brann (VG Live og NTB)

Sjanser: 5-2 til Brann (VG Live)

Ballbesittelse: 59 % til VIF

Angrep med avslutninger i feltet: 11-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 4-2 til Brann 2. omg.: 7-2 til Brann

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp viser minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

Tabellen kan scrolles til siden.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

Vål


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Røde


Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90

1118

14

12

6

2


Bamba

Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90

889

12

10


1


Barmen

Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
11*

27*

7*988

15

11


1


Blomberg

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*437

12

4
Delaveris

Finne
80

90

79

89

62

63

45

63

90

57


718

10

10

1Finne

Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*823

11

9


2


Forren

Gerson
9*9

1

1
Gerson

Grill


90

90

90

90

90

90

90

90


720

8

8
Grill

Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64270

8

3
Grøgaard

Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1242

17

14

6

1


Heggebø

Hove

9081*171

2

1
Hove

Johansen
90

90

90

90

90450

5

5
Johansen

Knudsen90

90

58

90

87


90

65

90


90


750

9

9

1

4

1

Knudsen

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


3*

1*

90
90

90


1378

19

15


1


Kolskogen

Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

27

90

85

90

45

89


2115

25

25

1

2


Kristiansen

Larsen


90

90

90

90

90

90
540

6

6

1Larsen

Myhre90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


990

11

11


1


Myhre

Nilsen90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


990

11

11


2


Nilsen

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

90


1080

12

12
Opdal

Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


90

45

62

76

45

938

14

12

1Pedersen

Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*
28*

14*

25*

90

83

90


1488

22

16

2

3


Rasmussen

Sakor


25*

25

1

Sakor

Sané2*

62

20*


61
145

4

2
Sané

Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45
45*28*

27*

45*

27*


33*


767

17

7

1

1


Simba

Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*45*

6*


45*

27*

7*1203

18

12

1

2


Skaanes

Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*

90

87

90

90

90

90

90

90

90


1855

22

21

1

2


Strand

Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64

90

90

63

84

90

65

63

83

90


1787

22

22

5Taylor

Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*

240

7

2

1Tveita

Wassberg13*

60

1*


90

5*

45


214

6

3
Wassberg

Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*
32*63*


5*


45*

1*


407

15

1
Wolfe


Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

Vål


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b


Mediene om kampen:

BA

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

brann.no